Steeds vaker willen klanten hun respondenten voor het klantonderzoek benaderen via andere media dan alleen Feedback Company. Een belangrijke trend en behoefte om via Whatsapp, Social Media en chat uitnodigingen te kunnen verzenden is mogelijk gemaakt. Het voordeel van deze kanalen is dat mensen hier vaak al actief op zijn en dus sneller reageren op je uitnodiging. Denk bijvoorbeeld aan Facebook en WhatsApp.
In het verleden hebben we een koppeling opgezet om via chat, WhatsApp, Facebook en Twitter klanttevredenheidsonderzoeken uit te kunnen sturen. Samen met Tracebuzz hebben we een unieke API koppeling ontwikkeld tussen de verschillende tools.
Tracebuzz
Tracebuzz is een social media monitoring en webcare tool. Met Tracebuzz kunnen organisaties bijvoorbeeld bereikbaar zijn via WhatsApp, Facebook, Twitter en Tracebuzz Chat, en dit allemaal in 1 online omgeving. Als organisatie koppel je alle social media accounts om zo alle binnenkomende gesprekken te beheren en af te handelen.
Hoe werkt het?
Ben je klant bij Feedback Company en Tracebuzz? Dan is het mogelijk om met onze API koppeling de systemen aan elkaar te verbinden. Je kan in een aantal simpele stappen personen uitnodigen via de kanalen van Tracebuzz. Ook is het mogelijk om direct na een afgerond gesprek via Tracebuzz automatisch een verzoek voor het klanttevredenheidsonderzoek (wat je zelf kunt instellen) te versturen.
Een voorbeeld van hoe zo’n bericht er bijvoorbeeld in WhatsApp eruit ziet:
Deze mogelijkheden maakt het mogelijk om op nieuwe manieren klantonderzoek uit te voeren. We zien ook dat deze kanalen ten opzichte van bijvoorbeeld e-mail een positieve invloed heeft op response percentages. Dit komt deels door het kanaal, maar ook omdat het contact in eerste instantie geïnitieerd is vanuit de klant.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.