Een review die je deed glimlachen, die je inzicht gaf, waarvan je dacht: kijk, daar doen we het voor. Een klant van Feedback Company vertelt over die ene bijzondere review, welke rol feedback inneemt in hun bedrijf en de toegevoegde waarde.
Wat is een (bijzondere) review die je is bijgebleven?
We zitten in een concurrerende markt en moeten ons voornamelijk onderscheiden door onze service en snelheid. Ik kan geen specifieke review geven die heel veel impact heeft gehad, maar als we de reviews doorlezen dan geeft het ons een nog duidelijker beeld van waarom men bij ons bestelt en wat men belangrijk vindt. Daardoor kunnen we extra focussen op die punten.
Waarom zijn jullie begonnen met het verzamelen van bedrijfsreviews?
We zijn begonnen met het verzamelen van reviews om enerzijds aan potentiële klanten te laten zien wat onze klanten van ons vinden. Anderzijds ook omdat Google dat in het verleden verlangde om de sterren-weergave te krijgen. Inmiddels gebruiken we het om aan potentiële klanten een eerlijk beeld te geven van onze kwaliteit en om intern verbeteringen door te voeren.
Hoe zijn de reviews toegevoegde waarde voor het bedrijf?
Interviews geven ons de mogelijkheid om intern verbeterpunten aan te wijzen, waardoor onze dienstverlening verbeterd. Daarnaast is het uiteraard altijd goed om te weten dat onze klanten tevreden zijn met ons en ons product.
Door reviews te lezen krijgen we een duidelijker beeld waarom men bij ons bestelt en wat met belangrijk vindt. Daardoor kunnen we extra focussen op die punten.
Hoe zie je dat terug in de resultaten?
We hebben allerlei verbeteringen doorgevoerd qua usability van onze website en systeem. Daarnaast hebben we ook een aantal onduidelijkheden weg kunnen nemen voor klanten, dat zien we terug in een hogere retentie.
Wat merk je als bedrijf nu van corona? En spelen reviews hier een rol bij?
Corona heeft zeker invloed op ons als bedrijf. Zo merken we dat er nog steeds relatief weinig drukwerk voor beurzen, evenementen en festivals besteld wordt. Niet zo gek, de complete evenementen branche ligt plat door het virus en de bijbehorende maatregelen. Wij hebben het voordeel dat we een brede klantenkring hebben opgebouwd waardoor we nog steeds genoeg te doen hebben.