Zilvermijnen, goudmijnen, ETF's A,J,K. Ik had er meer, maar daar ben ik al mee gestopt.
Dagelijkse updates en onderbouwde acties.
In 2020 waren er mooie resultaten in goudmijnen, al kwam dat hoofdzakelijk door één grote klapper. Dit jaar is het kwakkelen. In september 2020 voorspelde de beursman al op niet al te lange termijn een goudprijs van 2700 dollar en daar zitten we nog steeds op te wachten. Er waren telkens wel redenen voor uitstel. Nu de inflatie begint door te zetten, is er nog steeds geen resultaat. Misschien volgend kwartaal, misschien volgend jaar? Wie zal het zeggen. Intussen lijkt de beursman zich nauwelijks meer met ETF's bezig te houden. Er staan al maanden goud en goudmijn ETF's open die momenteel uiteraard ook niets opleveren. Maar waarom vrijwel geen aandacht voor grondstoffen? Deze zijn dit jaar gemiddeld 20 procent duurder geworden. Zouden daar met tijdig in- en uitstappen geen resultaten met ETF's te behalen zijn geweest?
Reactie Beursman:
In 2020 was het resultaat van onze goudmijnenwebsite 412% op jaarbasis. In de eerste helft van 2021 is het inderdaad nog kwakkelen. De verwachte hogere inflatie is al een feit. Maar renteverhogingsangst en centrale banken die aangeven dat de hogere inflatie tijdelijk is hebben ervoor gezorgd dat goud nog niet stijgt. Achterstanden bij laboratoria zorgen voor vertraging van de boorresultaten bij de goudzoekers. Voor de lange termijn staan er inderdaad nog goud en goudmijn ETF's open. Maar dat is normaal. We zitten voor de meeste andere ETF's te wachten op een beursdaling. We hebben wel een andere grondstof ETF gekocht. Maar u heeft gelijk achteraf gezien hadden er dat meer kunnen zijn.