Harmke

Hier mijn allerallereerste review ooit?

De nieuwe Zonnebrandstick van Happy Soaps moet net op de markt zijn gekomen. Ik heb geen aankondiging gezien op de website. De winkeldame zei dat het pas gisteren binnen was. En of ik wilde komen vertellen hoe het me bevallen was? Goed hoor ? Thuis zie ik het eerst niet, en daarna wel op de website staan. Leuk! Waarschijnlijk werkte internet even niet optimaal, maar ik ga er vrolijk vanuit dat ik gewoon vlot ben!

Er zijn twee varianten van de Zonnesticks van Happy Soaps: factor 20 en factor 30. Het verschil is ook duidelijk op de verpakking; de ene heeft een gele en de andere een oranje onderkant. Ik heb de laatste gekozen, factor 30. De verpakking is van bruin karton, wat we van Happy Soaps gewend zijn. Ook de dop is van karton. Op de buitenkant staat duidelijk vermeld dat het product plasticvrij en vegan is.

De stick schuift wat schokkerig omhoog. Het gaat beter als je 'm even in je handen warmt. De stick is solide wit, met een klein kuiltje waar een breukje in zit. Ik probeer even wat er gebeurt als je te hard duwt. Dan komt -ie maximaal een centimeter te ver uit de verpakking. Gelukkig laat de stick zich gemakkelijk terugduwen, zonder alarmerend veel residu aan de randen. En de dop heeft een beste halve centimeter uitsparing aan de binnenkant, dus de stick kan ook ingepakt zonder beschadiging fijn over de rand piepen.

De stick kun je recht op je huid zetten. Ik heb het (binnen) niet heel warm, dus het is niet dat het product instant smelt. Ik trek er strepen mee op mijn arm, wat met een beetje tempo wel gaat. Na een zonnig weekend ben ik 'sunkissed', ik zie daardoor iets kleurverschil (wittig) met de streep. Dat vind ik handig met het uitsmeren.

Het uitsmeren zelf vind ik een uitdaging. Het plakt niet, mijn huid is ook meteen glad. Maar ik moet best werken voor het uitsmeren. En juist omdat het niet plakt, weet ik niet of ik nu alles wel gehad heb. En dat lijkt me wel belangrijk voor een zonbeschermingsproduct.

Op mijn gezicht gaat het uitsmeren goed. Mijn gezicht is ook wat warmer, dat zal een factor zijn. Ik zet brede strepen op wangen, voorhoofd en kin. Met mijn handen smeer ik het uit, dat is zo gedaan.

Mijn been protesteert zichtbaar tegen de stick. Ik heb netelroos, waardoor mijn huid overdreven gealarmeerd reageert op wrijving. Ik zie de strepen nog geen minuut later rood opzwellen. Niet echt een aanbeveling voor op het strand, zulke pipostrepen.

Maar ik ben niet voor één gat te vangen. Ik zit binnen en weet dat ik van mezelf een lage lichaamstemperatuur heb. En hoewel de verpakking me anders adviseert, zet ik de stick (en mezelf) in de volle zon van 24 graden.

Met een minuut of 10 probeer ik mijn andere been in te smeren. En dat vindt mijn been prima!

En even eerlijk, zonnebrand gebruik je nu eenmaal in zonnige omstandigheden. Ik kan me wel voorstellen dat een dagje volle strandzon een plasje vette ellende op kan leveren, maar een beetje warmte moet het ding kunnen hebben.

Terug naar mijn been ?
Ik kies er nu voor om mijn hele been in te stiften. Even een werkje, dat wel, maar nu weet ik zeker dat ik alles heb. Ik haal er nog even mijn handen over. Van het product is verder niets te zien.

Het voelt beslist anders dan de reguliere zonnebrandcrème, waar ik voor mijn gevoel verstopte poriën van krijg - zeker na een paar dagen, en vooral in mijn gezicht. Zo ruw dan ineens!

Dit voelt gewoon goed. Bij aanraking voel ik wel dat ik wat op heb, maar het is niet zichtbaar. Mijn huid voelt glad, goed gevoed. Ik heb niet het gevoel dat ik mijn handen moet wassen.

Maar ik ben nog niet klaar! Ook een natte huid moet soms ingesmeerd worden. Dus ik maak de binnenkant van mijn elleboog nat; wat maakt de stick daar van? Nou, dat is bepaald verrassend! Waar gewone zonnebrandcrème wegglibbert zonder de huid te raken, pakt de zonnestick grip. Het laat daadwerkelijk evenveel achter als op een droge huid! Geen overbodige luxe in warme omstandigheden, waar - sorry - soms ook zweet bij komt kijken.

Expres heb ik de stick met natte handen gepakt. Na het zwemmen gebeurt dit ook weleens, dus de stick moet dit ook kunnen hebben, vind ik. Grappig genoeg verkleurt de verpakking nauwelijk, maar heb ik wel, jawel, grip! Ook een pluspuntje ten opzichte van de traditionele plastic flessen.

Hoe de stick zich houdt op een middagje strand, daar ben ik nog benieuwd naar. Ongetwijfeld is er wat te regelen met een koude fles water ernaast in de tas, maar dat ga ik nog ontdekken.

Gezien de research tot nu toe door de broers achter dit merk, ga ik ervan uit dat de SPF is en doet wat het belooft.

Alles bij elkaar valt het me toch niet tegen. Ik ben heel benieuwd hoe mijn tienjarige dochter dit gaat beleven. Ze wees me vanochtend nog op de plastic verpakking van de leegrakende zonnebrand en vroeg zich hardop af of dit ook anders kon. Ik had juist gisteren de stickvorm elders online ontdekt. We besloten samen dat het de moeite waard was om te proberen. Superleuk dat ik dit product nu in mijn eigen woonplaats vind - en bij het merk dat ik zo sympatiek opgezet vind!

Aangezien we een 50-50 gezin zijn (vader en moeder, zoon en dochter) ben ik benieuwd hoe gemotiveerd de mannen zijn voor een dergelijke productwijziging. Het vraagt wat ander gedrag, waar ze toch al niet heel enthousiast zijn om zich in te smeren tegen de zon.

En eerlijk gezegd: als niet-ruikende kan ik me wel voorstellen dat het delen van een zonnestick tot bijzondere gemengde man-vrouw geuren kan leiden. Voor nu lijkt het me daarom prima om de Zonnestick van Happy Soaps als meiden onderling te gebruiken ?

Ook omdat ik Happy Soaps een supervrolijk en zinvol merk vind, en dit product verrast in bruikbaarheid, zou ik dit product een goeie 8- geven. De uitslag van een middagje strand kan daar nog wat punten bij laten komen.

Sun, here we come!

Score voor HappySoaps: 4.5/5