Ik doe nu enige jaren mee en het bevalt goed. Grootste deel van personeel is aardig en meedenkend. Jammer is dat er toch mensen zijn die menen dat ze dan een soort macht hebben over jou als vrijwilliger en dus ook als zodanig tegen je praten. Ik ben van mening dat elk personeelslid tenminste 1x zelf aan een onderzoek moet hebben meegedaan, wil je erover mee kunnen praten of in ieder geval moet kunnen begrijpen hoe het ervaren wordt als vrijwilliger.
Wat zou je bij je volgende deelname bij ICON graag anders willen zien?
Sinds de Zuidlaren en UMCG locaties er niet meer zijn, is het voor mij minder prettig om mee te doen. Je kunt niet meer buiten zitten wanneer je dat zelf wilt (of echt even frisse lucht nodig hebt) en de douches zijn niet meer zelf te regelen in temperatuur en hardheid van de straal en er is geen losse douchekop meer. Dat zijn, naar mijn mening, de ontspanningspunten die je als vrijwilliger hebt als je met name voor een langere tijd mee doet en dus binnen zit. Een uurtje (wat vaak maar 3 kwartier is) wandelen per dag, als dat al lukt met de drukte, is dan niet voldoende. Misschien sommige zaken 'afkijken' bij de concurrent: bij qps mag er (cafeinevrij/theinevrij) thee en koffie gepakt worden wanneer je wilt. Bij cpu komt het eten van een traiteur en is het beleg bij ontbijt en lunch uitgebreider. Dat zijn toch dingen die bijdragen aan een meer ontspannen verblijf voor de vrijwilliger.
Reactie ICON:
Goedemorgen, bedankt voor je beoordeling! Allereerst leuk om te horen dat je vaak meedoet en het goed bevalt! Bedankt voor je suggesties, we vinden het fijn om te horen wat er onder de deelnemers speelt. Hiermee kunnen we zorgen voor verbetering en een ontspannen verblijf. Zo hebben we recent de binnentuin geopend, inclusief tafeltennistafel. Ook de klacht over de douches horen we vaker, hier zijn we mee bezig, een waterbedrijf heeft er al naar gekeken. Daarnaast zijn de punten wat betreft koffie en thee en uitgebreider beleg goede suggesties. We nemen dit mee tijdens ons maandelijks overleg. Sinds kort bieden we wel yogurtjes met cruesli aan als ontbijt. Ook je overige punten nemen we mee tijdens het maandelijks overleg. We hopen je gauw weer te zien! Groeten, Justine van PRA.