rick

Slecht: onjuiste data en willens en wetens misleidend

Uw ervaring

Voor appartementen geeft Kadasterdata nadrukkelijk geen oppervlakte maten. Kadasterdata geeft echter wel inhoudsmaten. In mijn geval kreeg ik een overzicht van 30 adressen met o.a. transactie prijzen en inhoudsmaten (m3). Deze maten zijn volkomen uit de lucht gegrepen. Een recent verkocht appartement had volgens de aanbiedende makelaar een inhoud van 165m3 (en 59m2). Kadasterdata daarentegen meldt 259m3 (57% meer!). Ook grotere appartementen van die lijst hadden allemaal 259m3 inhoud.
Als je als klant onbekend bent met het feit dat de inhoudsmaten van opgave niet kloppen dan word je mogelijk aangezet tot foute analyses met alle consequenties van dien. Dit is gewoon misleidend.

Na mijn beklag beriep Kadasterdata zich op het feit dat ook de gemeente deze inhoudsmaten gebruikt voor de WOZ bepaling.
Dit is gewoon onzin.

Overigens hanteert bijv. de gemeente Amsterdam een taxatierapport o.b.v. buurt en gebruiksoppervlak (m2).

Het geld krijg je niet terug voor dit waardeloze product!

Reactie Kadasterdata.nl:

Geachte heer,
Allereerst vinden wij het jammer dat u niet tevreden bent over het geleverde product.
Uiteraard hebben wij uw aanvraag bekeken, echter komen wij tot de conclusie dat het product conform de aanvraag, zoals de gegevens geregistreerd staan (leidend), aan u geleverd is.
Wij geven in het geval van appartementen inderdaad geen oppervlakte weer. Dit geven wij ook zeer duidelijk aan bij de uitzonderingsgevallen.
Kadasterdata klantencontact

Score voor Kadasterdata.nl: 1/5
Beveelt u dit bedrijf aan Nee