Landmerk

Heb je beter grip gekregen op de theorie?
Heb je beter leren spreken?
Wist de docent inspirerend te vertellen?
Hoe was de sfeer tijdens de cursus?

Charlotte de Heus

Het was een onvergetelijke ervaring. Ik heb de afgelopen weken met heel erg veel enthousiasme deelgenomen aan de retorica cursus.

Opvallend sterke punten van de retorica vond ik de strenge en kritische aanpak van de lessen. Als je iets vond in de les, moest je dit kunnen verklaren en beargumenteren. Je moest dus iets nuttigs zeggen. Dit zorgde voor een ambitieuze sfeer in de lessen. Daarnaast vond ik de kritische wijze waarop wij iets leerden zeer goed. Tijdens de lessen werden wij aangemoedigd om kritisch op elkaar te zijn, inhoudelijk maar ook over hoe goed men presenteert. Dit heeft ervoor gezorgd dat iedereen ongelofelijk is verbeterd op het gebied van retorica.

Ik heb even moeten nadenken over tips. U heeft mij gevraagd om kritisch te zijn in de lessen, dit pas ik nu ook toe op de feedback. Een verbeterpunt zou kunnen zijn dat de docent soms niet doorhad dat er ook nog havisten tussen al die gymnasiasten zaten. Aan het begin van de cursus vonden sommige havisten het lastig om de Griekse of Latijnse verhalen over de goden te begrijpen. Simpelweg omdat ze er nog nooit over hadden gehoord. Een voorstel zou kunnen zijn om de tekst wat gemakkelijker te maken, want het verhaal was achteraf eenvoudig. Het blad dat wij uitgedeeld kregen over het Latijnse verhaal was vaag. Een speech erover schrijven is lastig, als je het achtergrond verhaal niet goed begrijpt. Ikzelf ben van mening dat het uiteindelijk geen moeilijkheden heeft opgeleverd, ik heb gewoon even naar het verhaal gegoocheld.

Score voor Landmerk: 5/5
Zou je onze training aanbevelen? Ja
Welke cursus heb je gevolgd?: De training retorica. Een training voor middelbare...