Ben nog niet zo lang bezig en aanvankelijk was ik zeer enthousiast om ondernemers te steunen, maar wat me zorgen baart is het enorme rentepercentage, dat betaald moet worden door de leningnemers, soms meer dan een derde van het geleende bedrag per jaar. Het wordt allemaal keurig netjes uitgelegd op de website, dat het verlenen van mesokredieten zeer arbeidsintensief is en dat het enige alternatief vaak een loanshark is, maar ik zou toch wel graag willen weten wat er moet gebeuren om de kredieten werkelijk betaalbaar te maken. Schaalvergroting? Hoe bereik je dat? Het verbaast mij dat voor zover ik kon nagaan aan alle verplichtingen op tijd werd voldaan behalve op de Philipijnen , dat pleit voor de ondernemers. Ik blijf geloven in Lendahand, maar zou graag werkelijk betaalbare leningen zien op korte termijn i.p.v. alle feel good stories van veel investeerders. Niettemin een zeer goed streven! Marjo
Reactie Lendahand Nederland:
Dank voor de feedback Marjo! Wij maken ons ook nog altijd zorgen over de rentepercentages die ondernemers vaak (elders) moeten betalen. Ons streven is dan ook het goedkoopste alternatief te zijn. Daarnaast proberen we rentes structureel te verlagen door afspraken te maken met onze partners én directe investeringen aan te bieden aan onze uitleners. Er zit dan geen lokale partner tussen waardoor de rente omlaag kan. Wel ligt er dan meer risico bij de investeerder zelf. hgr Peter