Helder, korte lijnen en het is vooral een Internetdienst. Dit maken ze zelf ook duidelijk, dat je dus geen aankoopmakelaar hebt die meekijkt naar woningen.
Onderhandelingen voert Han Busio prima. Het lukte hem om in de overhitte Randstad notabene nog 5k van de vraagprijs af te krijgen. Wel is Han een wat stressende man, die snel geirriteerd kan zijn als het niet duidelijk en helder is wat intenties van vragen en opmerkingen zijn. Echter, telefonisch goed bereikbaar en de misverstanden snel opgelost. Daarna prima contact gehad met deze man en zijn backoffice. Han Busio is ook nog jurist dus hij kijkt de koopovereenkomst nog na. Indien je toch nog wil onderhandelen over achtergelaten inboedel, dien je daar na het bereiken van de bodemprijs door Han pas over te onderhandelen. Dit staat duidelijk in de inlichtende e-mails die je krijgt. Voor beginnende kopers loodsen ze je goed door het koopproces heen en de geincludeerde taxatie is prima verlopen. Duurde wel even tot ik het taxatierapport kreeg, maar dat bleek door een typefout van de taxateur te zijn geweest en dus niet de schuld van Libero.
Hoewel de taxatie inclusief is bij het totaalpakket, moet je er wel op letten bij de eindafrekening. Ik merkte dat mensen een dergelijke service niet gewend zijn en geneigd zijn taxatiekosten in de afrekening op te stellen.
Na het bereiken van de koopovereenkomst heb je niet zoveel met Libero meer te maken, dan ligt het initiatief vooral bij jezelf en de hypotheekadviseur. Wel wordt hierbij hulp aangeboden, evenals ze voortreffelijke hulp bieden met het zoeken naar een notaris.
Indien ik later weer een huis ga kopen, twijfel ik nog of ik weer gebruik maak van de diensten van Libero. Aan de ene kant nemen ze wat werk uit handen en kunnen ze goed onderhandelen. Aan de andere kant zitten er zaken die je zelf kan doen (notaris zoeken kan ook met Google evenals taxateurs) en hoe je het wendt of keert, het kost toch geld ook al is het een schappelijkere prijs dan andere aankoopmakelaars (zeker degene die ook met je meegaan bij het bezichtigen).
Reactie liberoaankoop.nl:
Fijn dat je de tijd hebt genomen om zo'n uitgebreide review te schrijven. Daar hebben we zeker wat aan Manuel!