De SRM-B aanpak was precies de basis waarop ik een studie met werk kon combineren. Eens in de week volgde ik in Utrecht een avond les met een groep van zo'n 25 medecursisten. Daarvoor stond meestal een enthousiasmerende trainer die me vaak veel meer heeft meegegeven dan de lesstof. Ik was gemiddeld wel 4-6 uur per week bezig met de studie en de maand voor het examen twee keer zoveel. Maar daarnaast werd ik het hele jaar door geprikkeld en heb ik daardoor ook nog interessante boeken naast de lesstof gelezen, omdat ik nieuwsgierig was gemaakt. Ik heb het idee dat ik in dit jaar echt veel meer heb begrepen van communicatie dan ik van tevoren had kunnen vermoeden. Het leren schrijven van een communicatieplan ging heel gedegen in drie sessies met een klein clubje mensen en onder begeleiding van een stevige mentor. Ik kan rustig zeggen dat ik met name de persoonlijke inbreng en ervaring van de trainers en mentoren het meest waardevol vond.