g.de Jongh

India

Prima.
Prima.
Kritiekpunten: reis via Dubai heenweg uiterst ongelukkig, 6,5 uur wachten terwijl een rechtstreekse vlucht Amsterdam Mombay mogelijk is. Extra provisie van Emirates? Verder praten de gidsen te veel met vaak minder interessante info, ze willen zo graag laten horen dat ze heel veel weten. De keuze van de excursies zou meer alternatieven moeten bieden. Wat interesseert ons de St John's kerk nu, als wij in Europa echte mooie kerken hebben. Per dag zou ik meerdere alternatieven willen krijgen. Tot slot zouden wij nog een lijst met de gegevens van de deelnemers ontvangen.

Geachte heer de Jongh,
Geachte heer de Jongh,
Hartelijk dank voor uw reactie. Fijn om te horen dat de reis goed bevallen is en bedankt voor uw feedback. Uw ervaringen zijn belangrijk voor ons en de treinmaatschappij.
Uw opmerkingen betreffende de gidsen en de excursies zijn doorgeven aan de treinmaatschappij. Zij zullen hier zeker rekening mee houden bij de volgende Darjeeling Mail reis.
Wat betreft uw vluchten hadden we eigenlijk vluchten met Emirates geboekt met een veel kortere overstaptijd. Door een tijdswijzing van de luchtvaartmaatschappij betreffende de doorverbinding naar India is inderdaad een langere overstaptijd ontstaan. In de eerste instantie was de overstaptijd nog veel langer maar hebben we het bij Emirates voor elkaar gekregen om een eerdere doorverbinding te boeken waardoor we de overstaptijd terug konden brengen naar 6 uur.

In verband met de privacy wetgeving kan ik u helaas geen adresgegevens doorgeven van de overige deelnemers.
Nogmaals hartelijk dank voor uw feedback.
Anita Röhrig - Brand Manager Luxury Trains

caro Pille

Good Hope journey

Heel goed

Marion Engelsman

Een combinatie van een zelf samengestelde reis en de rondreis Australie en de Ghan

Hoe heeft u uw reis met Destin ervaren?

Er is meegedacht met onze plannen en ook voor de vluchten die daarin pasten is een goed advies gegeven. Alles was heel goed geregeld. De treinreis van Perth naar Adelaide is ons heel goed bevallen.... Er is meegedacht met onze plannen en ook voor de vluchten die daarin pasten is een goed advies gegeven. Alles was heel goed geregeld. De treinreis van Perth naar Adelaide is ons heel goed bevallen. Erg genoten van de rondreis met Great Rail Journeys. Heel veel verschillende aspecten van Australië gezien. Rondreis was goed geregeld ook al moesten wij af en toe vroeg op.

R.H.Smedema

Decaan Odyssee.

Heel goed.

Mevr. G van Genderen

Kerstcruise 2018 op de Seine met de Swiss Sapphire.

Hoe heeft u uw reis met Destin ervaren?

Tot nu toe had ik alleen riviercruises in de zomer gemaakt. Dan breng je een groot deel van de tijd op dek door. Ik was dus benieuwd, hoe dit zou bevallen. Het was een prachtige cruise! In winterse... Tot nu toe had ik alleen riviercruises in de zomer gemaakt. Dan breng je een groot deel van de tijd op dek door. Ik was dus benieuwd, hoe dit zou bevallen. Het was een prachtige cruise! In winterse sfeer met vaak nevel op het water. Er zijn veel foto's gemaakt.....De beide reisleiders vulden elkaar prima aan. Interessante excursies. De boot was prima. De hutten waren royaal en werden goed schoongehouden. Personeel aan boord was vriendelijk en het eten erg lekker met steeds ruime keuze. 1 minpuntje: Bij de informatie van Friendship Cruises over de boot stond, dat er geen wifi aan boord was. Maar op de website van de rederij was te lezen dat de boot gratis wifi had. Maar door de info hadden velen hun tablet niet meegenomen. In onze bus was ook wifi! Het was een fantastische cruise.

P. Schoof-Knoop

De Rijn cruise tijdens de kerstdagen.

Hoe heeft u uw reis met Destin ervaren?

Fantastisch! Ontzettende vriendelijk personeel.
Alleen de reisleidster was totaal niet op de hoogte van meerdere dingen.
Haar mannelijke collega, geweldig. Maar we hadden op de...
Fantastisch! Ontzettende vriendelijk personeel.
Alleen de reisleidster was totaal niet op de hoogte van meerdere dingen.
Haar mannelijke collega, geweldig. Maar we hadden op de uitstappen met haar te maken. Als er iets mis gaat wat de tijd betreft, dat een gebouw later open gaat, kan gebeuren. Maar als ze dan ergens afspreekt op een bepaalde tijd en zij ons dan drie kwartier laat wachten voor zij verschijnt..... Ook laat ze de bus naar het schip rustig een kwartier eerder vertrekken terwijl niet iedereen op de hoogte was. Deze dame was niet in staat dit werk goed te doen.

Mw. M.C. de Jong / geen tel. contact

Kerstcruise over de Seine

Hoe heeft u uw reis met Destin ervaren?

Het schip de Swiss Saphire was prachtig, ruime suite 28m2 met inloopkast!! Vorig jaar de Romantische Rijn gedaan met de Emily Bronte. Dat beviel zo goed dat we dit jaar voor de Seine cruise kozen.... Het schip de Swiss Saphire was prachtig, ruime suite 28m2 met inloopkast!! Vorig jaar de Romantische Rijn gedaan met de Emily Bronte. Dat beviel zo goed dat we dit jaar voor de Seine cruise kozen. Verzorging en begeleiding was prima. Excursies met de dubbeldekker prima verzorgd, gidsen goed. Het schip was met 58 personen matig bezet. Was dit misschien de reden dat er drastisch op de maaltijden is bezuinigd? Het eten was saai en fantasieloos bereid. Veel vlees/visgerechten voorzien van een dikke paneermeel laag. Een koekje bij de koffie ontbrak. Maaltijden in de bistro simpel en niet smakelijk. Dit geeft ons toch te denken om een 3de cruise te maken met Friendship, zeker gezien de prijs die we betaald hebben. We hebben ons beklag gedaan bij de reisleidster, weet helaas haar naam niet meer, maar dat heeft niet veel geholpen. Het is dus best moeilijk om een sterrenaanduiding te geven. Schip prima, maaltijden niet.

Geachte mevrouw de Jong,
Fijn van u te mogen horen dat u opnieuw voor Friendship Cruises heeft gekozen voor een prachtige Kerstcruise. Eerst de Rijn en nu over de Seine.
De Swiss Sapphire...
Geachte mevrouw de Jong,
De Swiss Sapphire is ons luxe Suiteschip van 5-sterren superior luxe. Het is het meest intieme hotelschip uit onze vloot en met een capaciteit van slechts 50 kamers een van de mooiste hotelschepen van de Seine. Het schip was nagenoeg geheel volgeboekt vanwege de grote vraag naar Suites voor alleengebruik.
Naast uw lovende woorden over de Sapphire bent u minder goed te spreken over de maaltijden.
Wij kunnen u verzekeren dat onze keukenbrigade koste noch moeite spaart om van een Kerstcruise een bijzondere belevenis te maken, ook op culinair gebied.
Jammer genoeg waardeert u deze cruise met slechts 3 sterren. U zult begrijpen dat wij streven naar waarderingen van 5 sterren.
Uw reiservaringen zullen wij met de hotelmanager bespreken. U kunt er van verzekerd zijn dat uw opmerkingen niet aan dovemans oren zijn gericht.
Wij zullen de vinger aan de pols houden. Tot slot wil ik graag een tipje van de sluier oplichten en u deelgenoot maken hoe uw medepassagiers deze reis hebben ervaren:
In onze enquête uitslagen is een 9 het hoogst haalbare.
Reis algemeen
8,6
Excursieprogramma, excursie inhoud
Gemiddelde score
8,5
Wij spreken de wens uit u nog eens te mogen begroeten aan boord van onze varende hotels.
Cees van Pelt

J.P. Albers

Kerstcruise 2018 over de rivier Rijn met de Robert Burns

Hoe heeft u uw reis met Destin ervaren?

Wij hebben het uitstekend naar ons zin gehad. De verzorging aan boord was prima, heerlijke maaltijden, prima bediening en een uitstekende service van de bemanning. De begeleiding van de... Wij hebben het uitstekend naar ons zin gehad. De verzorging aan boord was prima, heerlijke maaltijden, prima bediening en een uitstekende service van de bemanning. De begeleiding van de reisbegeleiders van Friendship was goed, zij wisten goiede alternatieven te bedenken op momenten dat de omstandigheden iets in het nadeel waren. Niets dan lof.

P Seinen

Rijn

Hoe heeft u uw reis met Destin ervaren?

prima muv de excursies excursies werden geleid door lieve maar zeer amateuristische dames. deze hadden kennelijk geen enkele opleiding gehad.

Rudi Holzhauer

Rijn

Hoe heeft u uw reis met Destin ervaren?

Goed. Mooi schip. Mooie hut. Volop eten (teveel voor ouderen). Elke dag een excursie-mogelijkheid. Vriendelijk personeel en vriendelijke reisleiding. Eigenlijk allemaal positief. Dat voorop. Goed. Mooi schip. Mooie hut. Volop eten (teveel voor ouderen). Elke dag een excursie-mogelijkheid. Vriendelijk personeel en vriendelijke reisleiding. Eigenlijk allemaal positief. Dat voorop.

Negatief waren voor mijn vrouw en mijzelf twee zaken.

Ten eerste de constante drukte om je heen, en de collectiviteit bij alles wat er gebeurt - voor je rust moet je zo'n cruise niet maken.

Ten tweede, en veel erger, was de avond van de 24ste december. Heiligenabend in Duitsland. Om te beginnen lag het schip afgemeerd tussen twee andere grotere cruise-schepen, waarschijnlijk ook van Friendship. Dat betekende een volledig geblindeerd avondprogramma en avondeten. En alle ramen dicht vanwege de diesels aan twee kanten. Niet fijn.
Het allerergst was echter de blokkade die in de vroege avond ontstond om deel te nemen aan een nachtmis. Wij hadden ons al heel vroeg opgegeven voor een viering in de Abdij. Het ging niet door omdat er geen priester bleek te zijn. Daar kan Friendship natuurlijk niets aan doen, maar de organisatie had wel iets ter vervanging mogen doen (bijv. richting Koblenz of elders) om dit wegvallen te herstellen. Niets doen op zo'n moment is tekort schieten. Mijn vrouw en ik hebben nog nooit een kerkdienst met Kerst gemist. Met Friendship nu dus voor het eerst. Mijn eerste idee was om het reisgeld maar terug te vragen. Zonder kerkdienst is Kerst voor ons geen Kerst. Ook in het nieuwe programma blijft Friendship gewoon aangeven dat er meerdere mogelijkheden zijn om een kerstdienst bij te wonen op de aanlegdag de 24ste. Dat is dus niet persé het geval. Friendship moet dit niet zo stellig aanbieden - of bereid zijn om zich in te zetten ingeval van een onverhoopt wegvallen. Voor ons op deze manier geen Kerstcruise meer. U bent gewaarschuwd.

Geachte heer Holzhauer,
Geachte heer Holzhauer,
Allereerst hartelijk bedankt voor uw vele complimenten en lovende woorden over deze Kerstcruise, het hotelschip, de kamer, de goedverzorgde maaltijden, het excursieprogramma, de bemanning en Friendship Cruises reisleiding.
Jammer genoeg waardeert u de reis met slechts 2,5 ster en sluit u uw brief af met de woorden ‘voor ons op deze manier geen Kerstcruise meer’.
U zult begrijpen dat wij hier van schrikken.
U kunt bij Friendship Cruises kiezen uit varende hotels variërende in grootte van 104, 135, 148, 176, 186 of 220 bedden.
De reis die u met de Esprit (104 passagiers) heeft gemaakt behoort tot de kleinste schepen en noemen we ook wel een Boutique hotelschip.
Desondanks spreekt u over constante drukte.
Nu wetend dat het bijwonen van een Kerst- nachtdienst zoveel voor u betekend zullen wij u voortaan voldoende alternatieven aanbieden.
Desnoods u het voorstel doen om met de taxi naar de dichtbijgelegen plaats te gaan waar wel een Kerst nachtmis plaatsvindt.
U mag van Friendship Cruises met een gerust hart veel verwachten, ook dat we voor u op zoek gaan naar alternatieven.
Op Eerste Kerstdag was u bij ons te gast op het speciaal voor Friendship Cruises passagiers georganiseerde Kerstconcert in de kerk in Koblenz.
Naar ik van u begreep kijkt u daar met zeer goede herinneringen op terug. Samen kerstfeest vieren in de kerk.
Ik dank u hartelijk dat u de moeite heeft willen nemen uw reiservaringen met ons te willen delen.
Zodoende kunnen we de vinger aan de pols houden en daar waar mogelijk het de volgende keer beter doen.
Graag informeer ik u over hoe uw medepassagiers deze Kerstcruise met de esprit hebben ervaren:
Reis algemeen
7,7
Kerstconcert Basilika St. Kastor in Koblenz
Gemiddelde score
8,4
Graag begroeten wij u nog eens aan boord van één van onze hotelschepen in Europa of wereldwijd.
Cees van Pelt
Friendship Cruises