Hoe heeft u het contact met de cardioloog ervaren?
Hoe heeft u de wachttijd in onze kliniek ervaren?
Was de uitleg van de zorgverlener(s) begrijpelijk?
Hoe heeft u de veiligheid ervaren in onze kliniek?
Hoe heeft u de bereikbaarheid van uw vestiging ervaren? (m.b.t. vervoer)
Hoe heeft u het contact met de doktersassistente ervaren?
Hoe heeft u de deskundigheid van de cardioloog ervaren?
Hoe ervaart u de informatie op onze website?
Hoe heeft u de gastvrijheid in onze kliniek ervaren?
Hoe heeft u het telefonisch contact met de HartKliniek ervaren?

Ab Laane

Gang van zake rond de Hartkliniek Almere.

Dit schrijven is niet zo zeer een klacht, als wel mijn mijn behoefte u op de hoogte te stellen van een in mijn ogen vreemde gang van zaken. Gang van zake rond de Hartkliniek Almere.

Omdat ik al vaker een onregelmatige hartslag bij mijzelf had geconstateerd, ben ik door mijn huisarts doorverwezen naar de Hartkliniek Almere voor een 48 uurs Holteronderzoek.

Aldaar werd eerst een hartfilmpje gemaakt en toen werd het kastje aangesloten, dat ik 2 dagen later weer inleverde.

Ik verwachtte dat de onderzoeksresultaten aan de huisarts zouden worden doorgegeven en dat ik bij een geconstateerde afwijking door de assistente gebeld zou worden.
Ik ben daarna het onderzoek vergeten tot ik na een 4 of 5 weken toch zelf wilde weten wat de uitslag was.
Na bellen met de assistente van de huisarts bleek dat ik met de hartkliniek moest bellen. Aldaar bleek dat de cardioloog de opname vergeten was te bestuderen (en dat er derhalve ook geen rekening uitgeschreven kon worden).
De uitslag zou via de huisarts gaan.
Al met al vond ik deze gang van zaken niet heel erg zorgvuldig overkomen.

Na een tijdje weer met de assistente van de huisarts gebeld. De enige informatie die ik kreeg was dat de cardioloog mij zou willen spreken om de uitkomsten te bespreken, daarvoor was een verwijzing van de huisarts nodig.
Na enig aarzelen van mijn kant of dit allemaal wel nodig was, leek het ivm met familiare hartproblemen toch nuttig om dit gesprek te voeren.
De huisarts schreef een verwijzing uit en ik maakte een afspraak.

Bij binnenkomst in de hartkliniek bleek ik een ‘nieuwe patiënt’ te zijn en dan volgde er een hartfilmpje, dat was de standaardprocedure.
Later kwam een specialist die cardioloog of radioloog was (onverstaanbaar) die een echo van mijn hart maakte.

Daarna volgde een gesprek met deze specialist die vertelde dat het Holteronderzoek een onschuldig boezemfibrilleren had aangetoond en op de echo waren geen bijzonderheden zichtbaar.

Natuurlijk ben ik blij met deze uitkomst, maar ik heb ook het gevoel dat ik door de Hartkliniek, de Hartkliniek ingerommeld ben.
In de communicatie met medewerkers van de Hartkliniek leek het er ook op of het initiatief voor het bezoek bij mij, c.q. bij de huisarts lag. Dit is NIET zoals ik het ervaren heb. In mijn beleving was het een aanbeveling van de Hartkliniek om het Holteronderzoek toe te lichtn.

A.W. Laane
Achterwerf 183
1357BW Almere

Een duidelijker communicatie vooraf, iets meer sociale vaardigheid van de specialist.
We werden door de spreekkamer naar de onderzoekskamer geleid en in de spreekkamer zat iemand in een witte jas, over zijn beeldscherm heen naar ons te kijken. Later bleek dit mijn behandelend specialist te zijn.
Het zou prettiger geweest zijn als hij mij en mijn vrouw even kort gegroet had. Wij waren op dat moment even in verwarring waar we heen geleid werden.

M.A.R.G. Herman

Mijn begeleidster van het Leger des Heils heeft mij advies over het Hartkliniek gegeven omdat ik angst heb voor ziekenhuizen ea plekken waar veel mensen komen. Ik ben gastvrij ontvangen en op mijn... Mijn begeleidster van het Leger des Heils heeft mij advies over het Hartkliniek gegeven omdat ik angst heb voor ziekenhuizen ea plekken waar veel mensen komen. Ik ben gastvrij ontvangen en op mijn gemak gesteld. Ik ben zeer tevreden over het onderzoek en mijn hartspecialist aldaar.

Meer koffie!

J.K. Feiken

Prima! Fijn dat de cardioloog aandacht en tijd heeft.

Tot nu toe 3 keer geweest. De cardioloog is nog bezig met het stellen van een diagnose.

Ik zou dat nu nog niet weten.

Algehele indruk, personeel en afwerking binnen zijde pand, slecht tot matig

Ontvangst bij de gastvrouw.
Stoorde mij ernstig aan haar lichaamstaal en het niet kijken naar de persoon met wie ze in gesprek was of kwam.

P.A. Donker

Heel positief

?

Corine van den Bremer

Goed en snel geholpen.

Geen idee

G.Janssens

Aardige mensen, behandeling was prima.

Dat de achtergebleven lijmresten verwijderd kunnen worden.

xxxxxxx

Ben blij dat ik vrij vlot een afspraak met de Cardioloog kon krijgen. De aanpak en deskundigheid van de specialist heb ik als zeer fijn ervaren.|

De stoelen in de wachtkamer waren niet schoon.

Vertrouwen, de tijd die genomen wordt om te luisteren, behandelen etc.
De vriendelijkheid van iedereen die er werkt.

n.v.t.