8.8 /10

checkbox98% beveelt Landmerk aan!

Heb je beter grip gekregen op de theorie?
SterSterSterSterLege ster
Heb je beter leren spreken?
8.2/10
Hoe was de sfeer tijdens de cursus?

Liam de Bruijne

Ik heb het onderwijs van stichting Landmerk als uitstekend ervaren. Ik ben erg enthousiast over de manier van lesgeven en de stof.

Retorica in Rome
Naast dat ik enorm veel heb geleerd van deze cursus door de manier van lesgeven en het programma, was alles tot in de puntjes geregeld met een prachtig verblijf en interessante gastsprekers.
Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?
Van de retorica, ik had nog geen kennis over de structuur van een speech en ook erg weinig ervaring dus door het veel leren en vooral veel doen heb ik er enorm veel van geleerd

Christian van Suchtelen

Het was de meest bijzondere reis die ik ooit heb meegemaakt. Naast het intellectuele deel waarin er veel werd geleerd en vond ik Rome een geweldige stad waar we genoeg vrije tijd voor hadden om te ontdekken. De docenten waren ontzettend sterk en wisten precies waar ze het over hadden. Het is heel leerzaam en bijzonder om je voor een week zo onder te dompelen in de filosofie en retorica, al helemaal wanneer je bent omringt met gemotiveerde studenten. Echt een hele bijzondere ervaring die veel bijdraagt aan je ontwikkeling en hoe je over dingen nadenkt. Als je ervoor openstaat heb ik gemerkt dat je gevormd kan worden door dingen over te nemen of te discussiëren. Ik ben wat aan het ratelen omdat ik het moeilijk vind precies onder woorden te brengen (ondanks de retorica cursus ;)) hoe veel impact de reis heeft gemaakt op mij als student, als filosoof in opleiding en als mens in het algemeen. Ik kan niet wachten tot de volgende reis.

Hoewel ik de gastsprekers erg leuk vond en nuttig had ik het leuk gevonden als er een gastspreker was geweest die ook een directe verbinding had met de inhoud van de cursus. (Bijvoorbeeld een politicus die ons iets kon vertellen over zijn retorische vaardigheden en hoe die worden ingezet oid). Ik ben hiermee wel aan het mierenneuken want ik had er eigenlijk niets aan op te merken!
Wat vind je van de website en het aanmeldproces?
-Ontzettend scherpe docenten die niet alleen duidelijk veel kennis bezitten van het onderwerp maar ook bijzonder goed kunnen doceren. Een schoolvoorbeeld aan docentschap (ik houd ontzettend van Niko) -Schema was niet te druk waardoor er genoeg vrije tijd was om de stad te ontdekken. -Gastsprekers waren erg bijzonder en ook de locatie waar we mochten komen. -Erg mooi hoe we cursus ook werd gekoppeld aan de cursus. Het preken op het Forum Romanum is echt een dierbare herinnering geworden. -Het eten op het CIAM (mama mia) -Gemotiveerde groep

Maud Eikelenboom

Erg leuk en leerzaam

Duidelijk stof en altijd ruimte voor een grapje
De speeches schrijven en opvoeren
Erg overzichtelijk

Jasmijn Lipke

SterSterSterSterLege ster

Het onderwijs werd op een erg vrije manier gegeven. Goede begeleiding om zelf op het antwoord te kunnen komen. Het liet je kritisch nadenken over de vraagstukken, maar ook je eigen antwoorden.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?
De colleges. Veel is daar vertelt en opgeklaard wat ik niet wist. Door gemakkelijk actief mee te kunnen doen heb ik daar veel van kunnen leren.
De opbouw van de dagen was erg fijn. Beginnen met een rustige ochtend met de colleges, vervolgens de praktische opdracht in de middag en eindigen met een leuk spel in de avond zorgde voor een erg productieve dagen die makkelijk te blijven volgen waren.
Landmerk zomerschool

Bozo Maleki

Van gezellige momenten tijdens de pauzes, waarin de meest bijzondere gesprekken ontstonden, zoals over het bestaan van de ziel en kwaadaardige demonen, tot goede en leerzame gesprekken tijdens de lessen, waarin we zorgvuldig nadachten. Bovendien sliepen we in een heel mooi pand met een tuin, waar je je ogen uitkeek.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?
Van de schrijfopdrachten heb ik het meeste geleerd, aangezien ik veel toepasbare tips heb gekregen.
De zomerschool
- Meer tijd voor de schrijfopdrachten. - Mogelijkheid om vragen te stellen bij de schrijfopdracht, dus aan het begin 15 minuten om eventuele vragen te beantwoorden. - Wifi voor de schrijfopdrachten om dingen op te zoeken is heel handig.

Fleur Keurhorst

Ik heb veel nieuwe, interessante dingen geleerd. De lesstof was op een goede manier uitdagend en er werden veel vragen gesteld om te vragen of je de lesstof begreep, wat een erg fijne manier was.

Wat vind je van de website en het aanmeldproces?
Erg goed geregeld en uitgelegd. Als je je ging aanmelden, zou het misschien fijner zijn om een soort proefprogramma te zien. Maar dit is maar iets kleins. Voor de rest was het zeer duidelijk.
Landmerk Zomerschool
De opdrachten waren elke keer wisselend en dat was zeer prettig. Daarnaast waren de avondinvullingen ook variend, ze zorgde ook voor een hechte band in de groep.

Pedro Gomes

De landmerk Zomerschool was een geweldige ervaring. De sfeer was geweldig: prachtige locatie, zo een kasteel in Limburg en de familie die daar woont en voor ons kookte was heel sympathiek. De leerlingen en docenten die je in zo een cursus tegenkomt zijn heel erg inspirerend. Ten slotte waren niet alleen de leuke activiteiten tussendoor leuk en mooi, maar natuurlijk ook de interessante lessen, die erg belangrijke gesprekken uitlokten naast dat ze heel erg leerzaam waren.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?
De lessen van Plato hebben mij wel echt uitgedaagd om het gesprek aan te gaan over veel verschillende thema's, het gesprek met de docent, mijn medeleerlingen en met Plato zelf.
Wat vind je van de website en het aanmeldproces?
Zeer intuïtief. Ik had geen moeite met de aanmelding en in de website stond de belangrijkste informatie over de cursus vermeld.
Het enige verbeterpunt dat ik kan bedenken is dat het fijner zou zijn om meer vrije tijd te hebben tussen door. Zo is er meer tijd voor leerlingen om bijvoorbeeld een gesprek aan te gaan met medeleerlingen over de lesstof, een wandeling te maken of om het gedicht uit je hoofd te leren.

Leon Visscher

Erg informatieve colleges over Hamlet en Alkibiades met veel leerzame discussies tussen docent en leerlingen onderling. Niet te kort, maar ook zeker niet te lang, zodat de concentratie voldoende blijft.

Helemaal prima.
Misschien iets beter de stof per les inplannen. Enerzijds hebben we veel inspirerende gesprekken gehad, maar anderzijds hebben we Hamlet bijvoorbeeld niet afgered, al zijn 5 dagen gewoon net te kort daarvoor. Voorderest niet echt wat te verbeteren!
De locatie en het eten was een waar genot. Leuke en leerzame colleges met ook nog genoeg sociale spellen om de anderen beter te leren kennen. Beide docenten gaven blijk van diepgaande kennis en voorbereiding, maar stonden ook zeker open voor discussie.

Elisa van Iersel

Ik heb heel erg van de zomer school genoten.

Helder en toegankelijk
In de lessen bespraken we niet alleen de theorie maar gingen we er ook met elkaar over in gesprek. Het waren hele interessante en diepgaande thema’s. Ook een prachtige locatie en heel erg lekker eten.
Landmerk zomer school

Camella

Ik vind dat het onderwijs diepgaand was en innemend

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?
De schrijfopdrachten, daar krijgen wij feedback en krijgen we beter grip (zo nodig) op taal en context van een verhaal
Ik vind het goed te doen en makkelijk te gebruiken
Iets meer variatie in het eten en wat beter letten op de tijden. Soms lopen ze uit waardoor we soms minder tijd hebben voor bijvoorbeeld opdrachten.

Jasmijn Veldstra

Heel leerzaam

Retorica en diplomatie
veel inhoud, interessante gastspreker, goede tijdsverdeling

Elia Oor

Met een kleine groep hebben wij ons onder begeleiding van de docenten verdiept in het Symposium van Plato en Florentijnse kunst. De omvang van de groep zorgde er naar mijn idee voor dat we tijdens colleges en rondleidingen meer verdiepende vragen konden stellen. In onze vrije tijd hebben we ook tal van musea bezocht en de stof van de colleges nabesproken onderling.

Eenvoudig en overzichtelijk.
Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?
De colleges over het Symposium waren voor mij het meest leerzaam, aangezien de stof die in deze dialoog aan bod komt betrekking heeft op belangrijke aspecten van het leven waar iedereen mee te maken heeft. Verder kregen we tijdens de colleges van de docent regelmatig stukjes kennis ter ‘algemene ontwikkeling’ mee, dat was mooi meegenomen. De discussies die tijdens deze colleges plaatsvonden hebben mij ook toegestaan om kennis te maken met de opvattingen van mijn medeparticipanten over kwesties zoals waarheid, schoonheid en liefde.
Voor wie katholiek is (al zouden anderen ook interesse kunnen hebben) zou het fijn zijn om een overzicht te hebben van kerken in de buurt.

Alan

Verrijkend

"Dialogen momentje" met de docent invoeren en later besluiten welke dialogen relevant zijn voor een groepsdiscussie en welke niet.
Filosoferen in Florence
Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?
Thomas van Aquino, Wat maakt gelukkig? vertaald door docent Niko Schonebaum, omdat ik gedurende mijn studie, niet eerder ben geconfornteerd met de schrijver.

Emma

SterSterSterSterLege ster

Het was echt ronduit geweldig!

We leerden veel ook terwijl we op hele toffe plekken in Rome waren
Wat vind je van de website en het aanmeldproces?
Was allemaal heel georganiseerd!

Luka Westphal

Super interessante colleges, het gaat heel diep in op de stof en je wordt er echt bij betrokken en zelf aangezet tot nadenken en filosoferen.

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?
Van de speeches zelf opdragen en daarover feedback krijgen. Aan het einde van de week merkte ik ook echt verschil.
misschien het openbaar vervoer beter regelen en ook een plan b hebben, want Italiaanse bussen zijn niet echt betrouwbaar.

Landmerk verzamelt bedrijfsreviews bij Feedback Company. Het bedrijf verzamelt onafhankelijk reviews.

Landmerk heeft de volgende resultaten bereikt:

• checkGemiddelde score: 8.8/10
  • checkEerste review geschreven op 8 februari 2016

Landmerk

Stichting Landmerk biedt uitdagend onderwijs voor breed geïnteresseerde leerlingen.

Herenstraat 43

3512 KB Utrecht

Heb je beter grip gekregen op de theorie?
SterSterSterSterLege ster
Heb je beter leren spreken?
8.2/10
Hoe was de sfeer tijdens de cursus?

Liam de Bruijne

Pedro Gomes

Leon Visscher

Helemaal prima.

Elisa van Iersel

Ik heb heel erg van de zomer school genoten.

Helder en toegankelijk

Verrijkend

Filosoferen in Florence

Emma

SterSterSterSterLege ster

Het was echt ronduit geweldig!

We leerden veel ook terwijl we op hele toffe plekken in Rome waren
Wat vind je van de website en het aanmeldproces?
Was allemaal heel georganiseerd!

Luka Westphal

Landmerk heeft de volgende resultaten bereikt: