samuel h

Heel tevreden

Uw ervaring

Ik heb mijn huis verkocht via makelaarsland. Ik was heel tevreden over het process:)

Bruno

Aankoopcoach niet aan te raden in deze markt

Uw ervaring

Als starters op de huizenmarkt hebben we besloten om hulp in te schakelen bij onze eerste aankoop van een huis. Wij hebben gekozen voor de aankoopcoach van Makelaarsland. Om positief te beginnen, de... Als starters op de huizenmarkt hebben we besloten om hulp in te schakelen bij onze eerste aankoop van een huis. Wij hebben gekozen voor de aankoopcoach van Makelaarsland. Om positief te beginnen, de zoekfunctie is heel handig. Je krijgt meteen melding als een makelaar het huis in het NVM systeem zet. Dit is paar uur tot 1 dag voordat deze op funda staat. Hiermee vergroot je de kans op een bezichtiging. (Let op! Deze functie is ook gewoon gratis te gebruiken.)

We hebben ook meerdere woninganalyses aangevraagd. Die hadden naar ons inzien allemaal een realistische uitkomst. De biedingen die we deden waren helaas te laag, maar dat is de oorzaak van de gekke huizenmarkt. Dus op dat punt zijn we blij dat we zijn afgeremd door het advies van de aankoopcoach.

Dan komen we nu aan bij het huis wat we uiteindelijk gekocht hebben. We hebben zelf een openingsbod bepaald. Plus een bedrag waar we uiteindelijk het huis voor wilde kopen. Vlak daarna werden we gevraagd door de verkoopmakelaar voor een finaal bod. Deze hebben we in overleg met de aankoopcoach bepaald. Deze gaf eerst een bedrag welke in lijn lag met het door ons bepaalde bedrag. Hij gaf daarna aan om voor de zekerheid nog €10.000 extra te bieden. Dit hebben we gedaan, vertrouwend op de expertise van een makelaar.

We hebben het beste bod uitgebracht. Maar wat bleek bij het inzien van het biedingslog. Ons bod was veel hoger dan het tweede bod en ook ruim boven de waarde uit de desktop taxatie. De taxatiewaarde lag rond het bedrag dat we in eerste instantie wilde insturen als eindbod. De aangeraden extra €10.000 zijn dus onnodig geweest.

Conclusie: Bespaar jezelf €1250. In de huidige markt is niet aan te raden om gebruik te maken van de aankoopcoach van Makelaarsland. Ze geven zelf ook aan dat het erg moeilijk is om het juiste advies te kunnen geven.

Over de andere services van Makelaarsland kunnen we geen oordeel geven, dus wellicht zijn die wel goed te gebruiken.

Beste Bruno,
Beste Bruno,
Bedankt voor je feedback. Fijn om te horen dat je tevreden bent met de zoekfunctie en de kwaliteit van de woninganalyses. We waarderen dat je gebruik hebt gemaakt van onze aankoopcoachdienst.
Zoals je zelf aangeeft, is het door de huidige woningmarkt moeilijk om de exacte koopsom van een woning te voorspellen. De hoge vraag en het zeer beperkte aanbod leiden ertoe dat woningen vaak ruim boven de vraagprijs worden verkocht. Hoewel onze makelaars realistische schattingen geven, hebben zij helaas geen glazen bol.
Onze aankoopcoaches adviseren op basis van verschillende factoren wat een redelijke prijs zou kunnen zijn. In de huidige markt betekent dit vaak dat men moet overbieden om een woning te bemachtigen. Hoeveel men uiteindelijk wil overbieden, blijft een persoonlijke keuze.
Wij helpen onze klanten door hen te begeleiden in het aankoopproces, zoals bij de onderhandelingen en het controleren van de koopovereenkomst. We pretenderen echter niet de toekomst te kunnen voorspellen. We coachen op basis van beschikbare informatie, marktontwikkelingen en de wensen van de klant.
We begrijpen dat het frustrerend kan zijn om achteraf te zien dat een lager bod mogelijk was geweest, maar dit is een gevolg van de onvoorspelbare markt.
Wij wensen je veel woonplezier in je nieuwe woning en feliciteren je met de aankoop in deze uitdagende markt.
Mitch Geurtsen

vd Meerendonk

Teleurstellend

Uw ervaring

Onprofessionele makelaar. Fout bedrag doorgeven over afkoopsom leasecontract. Ondanks dat we na een week heen en weer onderhandelen tot elkaar waren gekomen, wordt medegedeeld dat bod niet... Onprofessionele makelaar. Fout bedrag doorgeven over afkoopsom leasecontract. Ondanks dat we na een week heen en weer onderhandelen tot elkaar waren gekomen, wordt medegedeeld dat bod niet geaccepteerd wordt en sta je als koper ineens met lege handen, omdat er nog kijkers zijn geweest die een paar duizend euro meer bieden. Mondelinge overeenkomst telt dus blijkbaar niet. Schandalig

Beste mevrouw Meerendonk,
Beste mevrouw Meerendonk,
Bedankt voor je feedback en ik vind het heel vervelend om te lezen dat je teleurgesteld bent in Makelaarsland. Wij begrijpen in deze markt en na de hoeveelheid contact om er met elkaar uit te komen hoe teleurstellend en frustrerend het moet zijn om te horen dat het bod uiteindelijk niet wordt geaccepteerd.
Daarbij wil ik wel graag benadrukken dat wij als makelaar er alles aan doen om het biedingsproces eerlijk en transparant te laten verlopen. Het klopt dat een mondelinge overeenkomst juridisch niet bindend is. Dit zou duidelijk gecommuniceerd moeten zijn door de betrokken aankoopmakelaar die voor jouw belangen opkomt.
De verkoper heeft uiteindelijk de vrijheid om te kiezen voor het beste bod. In dit geval betekent het dat de verkoper voor een andere bieder heeft gekozen. Als makelaar moeten wij daaraan gehoorzamen en de belangen van onze klant voorop stellen.
Ik hoop dat je snel een andere woning vindt die je succesvol kunt aankopen.
Groet, Dieuwertje Spil

Ik heb makelaarsland zowel positief als negatief ervaren. Mijn aankoopmakelaar was super behulpzaam en echt een top vent. Denkt met je mee, neemt alle tijd voor je en ondersteund jou goed bij het... Ik heb makelaarsland zowel positief als negatief ervaren. Mijn aankoopmakelaar was super behulpzaam en echt een top vent. Denkt met je mee, neemt alle tijd voor je en ondersteund jou goed bij het kopen van een huis. Het is alleen zo dat omdat het een groot online bedrijf is, je eerst andere medewerkers aan de telefoon krijgt. Van de meer dan 20 keer dat ik heb gebeld, valt het op één hand te tellen hoe vaak ik een aardige medewerker aan de telefoon heb gehad. Ik heb mij zelfs meerdere keren moeten inhouden om geen klacht in te dienen. Vandaag was de druppel, wederom zeer onaardige medewerker aan de telefoon gekregen. Ze komen chagrijnig en arrogant over. Als je een simpele vraag stelt is het eigenlijk al teveel gevraagd. Verder verloopt de administratie en communicatie intern volgens mij niet zo goed. Ik heb meerdere keren gehad dat ze zeiden dat een factuur niet betaalt was (wat wel zo was en ik had ook bewijs) of dat ze mij gingen mailen/bellen over dingen die ik allang geregeld en besproken had met mijn aankoopmakelaar. Aangezien ik gewoon fulltime werk en een huis kopen al heel veel tijd en moeite kost vooral in de huidige woningmarkt, heb ik dit als zeer negatief ervaren. Dit heeft mij veel tijd en energie gekost en als je dan ook nog zo'n onaardige medewerker aan de telefoon krijgt, loopt de emmer wel over. Mij lijkt het als online bedrijf juist zo belangrijk dat het eerste aanspreekpunt klantvriendelijk is. Eerst zou ik makelaarsland aanraden bij vrienden en familie, maar hierdoor ga ik dit niet zo snel doen, heel jammer lijkt mij...

Onaardige telefoon medewerkers.

Slecht

Uw ervaring

Betreft een makelaar die vooral reguliere woningen willen verkopen. Onze woning heeft een agrarische bestemming. Dat wil Makelaarsland niet doen. In mijn beleving een kwestie van snel geld willen... Betreft een makelaar die vooral reguliere woningen willen verkopen. Onze woning heeft een agrarische bestemming. Dat wil Makelaarsland niet doen. In mijn beleving een kwestie van snel geld willen verdienen...

Beste meneer Hoog,
Beste meneer Hoog,
Vervelend dat uw ervaring met Makelaarsland niet positief is. Het niet kunnen verkopen van uw woning heeft niets te maken met 'niet willen' of 'snel geld verdienen', maar met NVM-regelgeving waar wij ons aan dienen te houden. Wij kunnen en mogen namelijk geen objecten met agrarische bestemming verkopen, enkel objecten met een woonbestemming.
Groet,
Team Makelaarsland

Rik Zwinkels

Slecht ervaring

Uw ervaring

Als koper van een huis verplicht om via Makelaarsland te kopen. Zeer slecht bevallen, zeker niet aan te raden en voorzichtig te zijn met dit bedrijf.
Ze zijn voor de verkoop agressief om de...
Ze zijn voor de verkoop agressief om de deal erdoor te drukken en zitten kort op de huid.
Tijdens de verkoop sturen ze je naar een notaris die niet mee wil werken, niet flexibel is (de nationale notaris) en helpen ze je hier ook niet bij.
Na de verkoop sturen bellen ze niet terug op verzoek en heb je niets aan ze niet bij verborgen gebreken.
Als verkoper denk ik prima door de lage kosten, als koper een nachtmerrie.
Rik

A Hofstee

Zeer goed 11 jaar geleden ook aleen keer met makelaarsland mijn huis verkocht👌

Uw ervaring

Alleen de foto’s liepen wat stroef

Ron Dodemont

Ben ontzettend blij met de keuze voor Makelaarsland, prettige samenwerking!

Uw ervaring

Makelaarsland is erg betrokken met z’n klanten en uit hun deskundigheid over de woningmarkten wordt bewezen in elke stap in het proces en het persoonlijk kontakt ! 👍

Charlotte Doornbos

Jack is fantastisch

Uw ervaring

Beste makelaar van het noorden is Jack

Vd werf

Zeer goed