SRM

1998 beoordelingen

1998 Reviews

Brede opleiding waarin alle facetten van communicatie aan de orde komen. Enthousiaste docenten met veel praktijkervaring.
Het Do It weekend was echt geweldig. Heel intensief, maar ontzettend...
Het Do It weekend was echt geweldig. Heel intensief, maar ontzettend veel van opgestoken.
De avondopleiding kon ik goed combineren met werk en gezin. Huiswerk kostte mij niet meer dan 1 avond per week.
Schriftelijk examen was pittig, maar wel goed te doen.

Renske Bakker

Prima locatie voor de bijeenkomsten, en dito trainers. Uiteraard enigszins verschillende per individu. Op een enkele les na vond ik alle trainingen zeer leerzaam en interessant. Er mag mijns inziens... Prima locatie voor de bijeenkomsten, en dito trainers. Uiteraard enigszins verschillende per individu. Op een enkele les na vond ik alle trainingen zeer leerzaam en interessant. Er mag mijns inziens meer aandacht besteed worden aan de rol van de media/journalisten in het vak. Een praktijkles mediatraining zou heel leerzaam zijn en passen in het complete plaatje.

De groepsgrootte van de lessen zou idealiter maximaal 14 cursisten moeten bedragen. Mijn groep bevatte 18 cursisten en met enige regelmaat deelnemers uit andere groepen. Dat maakte ons klas naar mijn mening te groot.

Het praktijkweekend is enorm leerzaam. Daar valt alles samen wat je in de voorgaande weken hebt gezien en gehoord. Een echte plus van deze opleiding. Persoonlijk vond ik het jammer dat er tijdens het praktijkweekend in grote groepen werd gewerkt. Dat zorgt voor minder focus op de inhoud, en is naar mijn mening ook niet gelijk aan de praktijk. Het had nog leerzamer kunnen zijn als de opdracht en de groepen niet te groot zijn.

Kortom, zeer leerzame opleiding met een Do it weekend als hoogtepunt.

Annemieke Friesen

Een goede mix tussen theorie en praktijk.

Know-it.
Een goede mix tussen theorie en praktijk.

Know-it.
De lessen werden stuk voor stuk gegeven door enthousiaste docenten. Vakidioten, die vol passie hun bergen ervaring, kennis en tips aan ons doorgaven.

Do-it
In het bijzonder noem ik het DO-it weekend. Met alle studenten Communicatie B twee dagen samen en tegen elkaar 'strijden' en vooral veel praktijkervaring opdoen.
De begeleiders waren super gemotiveerd, de NOS case was leuk. Met een bulk energie, inspiratie en nieuwe impulsen weer naar huis gegaan.

De locatie in Utrecht waar we de lessen hadden, de Meeting Plaza, goed geregeld! Alleen al voor de heerlijke lunches zou ik de dagopleiding aanraden.

Ik mis de lesdagen zelfs.

Het enige mindere punt van de opleiding is een eventuele herkansing van het examen, waar ik gelukkig niet mee te maken heb gehad. Je kan pas na een half jaar herexamen doen. Dat is wel jammer. Verder ben ik ontzettend blij dat ik heb gekozen voor SRM. Een hele dikke 8!

Wim J. Bakker

Zoals SRM belooft, wordt er alleen maar lesgegeven door bevlogen docenten. En die docenten hebben inderdaad allemaal een prachtige loopbaan in de communicatie (gehad). Wat dacht je bijvoorbeeld van,... Zoals SRM belooft, wordt er alleen maar lesgegeven door bevlogen docenten. En die docenten hebben inderdaad allemaal een prachtige loopbaan in de communicatie (gehad). Wat dacht je bijvoorbeeld van, ik doe maar een greep, hoofd communicatie ABN-AMRO, hoofd communicatie NOS, ghost writer voor Sonja Bakker, eindredacteur Privé/Story, docent Social Media Hogeschool Utrecht enzovoort. De helft van de docenten krijgt van mij een 8 en de andere helft een 9.

Marlies Oosterbaan

Deze opleiding is een prima kennismaking met het communicatievak en wat mij betreft een aanrader! Het geleerde is direct toe te passen op de praktijk.
De docenten hebben zeer uitgebreide...
De docenten hebben zeer uitgebreide prakijkervaring en een prettige wijze van doceren.

Wij hadden een groep van 21 personen en dat vond ik eerlijk gezegd te groot. Daardoor gingen we soms in sneltreinvaart door de casussen heen en was er weinig ruimte voor diepgang.

Het praktijkweekend (do-it) was een bijzonder leuke, nuttige en gezellige ervaring, waarin alles samenkomt.

W. Thole

Suggestie: communicatieplan presenteren in 10 minuten voor de groep i.p.v. gieten in het standaard stramien van een communicatieplan.

Femke Berends

Ik heb bij SRM de dagopleiding Communicatie B gevolgd. Het is een hele brede opleiding, waarbij alle facetten van het communicatievak behandeld worden. De opleiding heeft een goede balans tussen... Ik heb bij SRM de dagopleiding Communicatie B gevolgd. Het is een hele brede opleiding, waarbij alle facetten van het communicatievak behandeld worden. De opleiding heeft een goede balans tussen theorie en praktijk. Ook omdat de docenten allemaal werkzaam in het vakgebied is er een goede aansluiting met de praktijk. Alle docenten zijn even enthousiast over hun vak, wat aanstekelijk werkt en de lesdagen tot aan het eind boeiend houdt.

Positief vind ik ook dat SRM een goede reputatie heeft bij (potentiële) werkgevers.

In deze opleiding wordt in vrij korte tijd veel stof behandeld, waarbij alle aspecten van het communicatievak worden aangestipt. De lessen worden gegeven door enthousiaste, inspirerende... In deze opleiding wordt in vrij korte tijd veel stof behandeld, waarbij alle aspecten van het communicatievak worden aangestipt. De lessen worden gegeven door enthousiaste, inspirerende professionals die de lesstof direct aan bestaande cases weten te koppelen. Het onderlinge niveau van de cursisten verschilde nogal, wat soms ten koste ging van het het tempo en de diepgang van de lessen. Buiten de lesstof om wordt echter ook een beroep gedaan op eigen inbreng, teamwork en zelfevaluatie, waardoor je als cursist tot nieuwe inzichten over je eigen werkwijze en manier van communiceren komt. De opleiding was voor mij zeker de moeite waard.

Inge Prevoo

De SRM-B aanpak was precies de basis waarop ik een studie met werk kon combineren. Eens in de week volgde ik in Utrecht een avond les met een groep van zo'n 25 medecursisten. Daarvoor stond meestal... De SRM-B aanpak was precies de basis waarop ik een studie met werk kon combineren. Eens in de week volgde ik in Utrecht een avond les met een groep van zo'n 25 medecursisten. Daarvoor stond meestal een enthousiasmerende trainer die me vaak veel meer heeft meegegeven dan de lesstof. Ik was gemiddeld wel 4-6 uur per week bezig met de studie en de maand voor het examen twee keer zoveel. Maar daarnaast werd ik het hele jaar door geprikkeld en heb ik daardoor ook nog interessante boeken naast de lesstof gelezen, omdat ik nieuwsgierig was gemaakt. Ik heb het idee dat ik in dit jaar echt veel meer heb begrepen van communicatie dan ik van tevoren had kunnen vermoeden. Het leren schrijven van een communicatieplan ging heel gedegen in drie sessies met een klein clubje mensen en onder begeleiding van een stevige mentor. Ik kan rustig zeggen dat ik met name de persoonlijke inbreng en ervaring van de trainers en mentoren het meest waardevol vond.

Esther van Neerven

Als 'basiscursus communicatie' is deze opleiding prima geschikt; alle belangrijke facetten komen aan de orde. Voor mensen die al een aantal jaren werkzaam zijn binnen de communicatie, zou ik eerder... Als 'basiscursus communicatie' is deze opleiding prima geschikt; alle belangrijke facetten komen aan de orde. Voor mensen die al een aantal jaren werkzaam zijn binnen de communicatie, zou ik eerder de C aanraden, omdat het redelijk basaal blijft.