Wat vindt u van de route die u heeft afgelegd?
Hou zou u uw activiteiten beoordelen?
Het advies van uw reisspecialist
Uw reisbescheiden
Hoe blij bent u dat u uw reis heeft geregeld via TravelEssence?
Hoe zou u uw accommodaties in het algemeen beoordelen?
Wat vond u van het uitzicht en de ligging van uw accommodaties?
In hoeverre heeft TravelEssence uw wensen begrepen en vertaald naar een voor u ideale reis?
Hoe vriendelijk en behulpzaam waren uw gastheren en gastvrouwen?
Het reserveringsproces
De inhoud van uw reisvoorstel
Het gesprek met uw reisspecialist
Hoe hebben de accommodaties in het algemeen voldaan aan uw verwachtingen?
Wij hebben ongelooflijk mooie en bijzondere reis kunnen maken met behulp van de expertise van TravelEssence! We hebben genoten van de bijzondere accommodaties en activiteiten. TravelEssence is goed... Wij hebben ongelooflijk mooie en bijzondere reis kunnen maken met behulp van de expertise van TravelEssence! We hebben genoten van de bijzondere accommodaties en activiteiten. TravelEssence is goed bereikbaar en servicegericht, wat wij als erg prettig ervaren hebben.
Rob en Rose
Heel fijn reisbureau. Toen we onze reisopzet ontvingen, hebben we een aantal keer iets laten aanpassen. Dit kon allemaal zonder probleem. Alles was super geregeld. Een aanrader!
Aad en Kris
Kia Ora: laten we beginnen met een overall opmerking: Waanzinnig ! Boven iedere verwachting.
Jullie mogen trots zijn op de naam die je hebt opgebouwd. Niet alleen bij de reizigers maar zeer zeker ook bij de New Zealanders / Kiwi's die de accommodaties verhuren.
We hebben helaas niet eerder kunnen reageren, dat doet niets af aan het plezier en de ervaring van onze NZ reis.
De gastvrijheid van het land en haar bewoners kent (bijna) geen grenzen. Als de eigenaar van een chalet niet thuis is, zoals bij Kepler Oaks, zit er gewoon een briefje op de deur dat je jezelf binnen kunt laten, met excuses van Helen dat zij ons niet kon verwelkomen. Echt ongelooflijk.
De tocht over de Doubtful Sound was een fantastische beleving. Perfecte verzorging en een eerste ontmoeting met dolfijnen. Jammer dat het weer niet toestond dat we buitenom voeren om de fauna op het eiland te kunnen zien.
Crazy Pete is mogelijk de exponent van de gastvrijheid. Niets is te veel en alles is tot in de puntjes verzorgd.
Bij aankomst hoorden we al dat de reservering voor de Wikin Jet & Helicopter tour al was bevestigd met een kleine tijdaanpassing. Zelf niets voor hoeven doen, behalve genieten natuurlijk. Hier de ontmoeting met Hendrik-Jan. Jullie gaan wel heel ver met de service om zelfs iemand tijdens de reis te sturen of we het naar ons zin hebben.
Een kleine dissonant in de reis was het verblijf in de Code Time Lodge. Een geweldig bed maar WiFi alleen buiten in de regen (ook na herstart van de router). Ernstiger was de verzorging van het ontbijt of liever gezegd het ontbreken ervan. Een plastic doos in de koelkast met een paar slappe boterhammen en geen beleg. Schril contrast met de uitmuntende verzorging bij Pete.
Voor de mensen die van de rauwe zeenatuur houden is de Bach on the Beach absoluut een aanrader. Van te voren goed inkopen doen. Je kunt er prima mosselen plukken bij laag water. Heerlijk, verser kan je ze niet krijgen.
The Lemon Tree Lodge is weer helemaal super verzorgd. 's- Avonds een bestelformuliertje invullen met de ontbijtwensen en hoe laat je dat in de kamer wenst. En een uitzicht op de oceaan die zijn weerga niet kent.
We hebben de mazzel gehad om 4 beaked whales te zien tijdens de Wings over whales flight. Geen potvissen maar deze vier zijn best wel zeldzaam in de regio. Volgende dag gaan zwemmen met de dolfijnen, water nog een beetje fris, zo'n 13,5 graden C, maar de wetsuit zorgt voor de bescherming. Niks niet rustig zwemmen en kijken naar de dusky dolfijnen, nee heel zwaar aan de bak: zwemmen, spartelen, geluiden maken. Alles om de aandacht van deze wilde dolfijnen te trekken. Maar het is het meer dan waard.
The Apple Pickers’ Cottages zijn een oase van rust. Prima plek om uitstapjes te maken. De catamaran tocht is een mooie manier om de kust van de andere kant te bekijken en te genieten van de zeehonden/zeeleeuwen en de gouden stranden. De schipper laat je, als hij even heeft gekeken hoe je het doet, achter het roer zodat je zelf kunt zeilen. Top.
Wellington is ineens weer een echte stad. Reuring, veel verkeer (echt niet meer aan gewend!), en ook in de nacht best veel lawaai van sirenes en verkeer. Maar weer een fantastisch onderkomen. Wandelen door de buurt met allerlei winkeltjes, tocht naar Mount Victoria, botanische tuinen met de kabeltrein.
De communicatie rondom de bevestiging van de trip naar Kapiti Island is goed geregeld. Na ieder contact een bevestiging zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. De aangekondigde maatregelen ter voorkoming van ongewenste diersoorten wordt strikt nageleefd. Alle bagage wordt nagekeken. Eten en drinken is prima verzorgd. De nachtwandeling was leuk maar helaas geen kiwi gezien, wel gehoord. Al met al hadden we gehoopt een beetje meer vogels te horen en te zien, maar ja, het herstel van het eiland kan nog vele tientallen jaren duren.
Vervolgens de warme ontvangst bij Jenny (Browns Boutique Bed & Breakfast). Waar krijg je een ontbijt dat er net zo uitziet als op de folderfoto? Juist bij Jenny. Weer een luxe onderkomen, het houdt maar niet op.
Zoals steeds kan je onderweg van alles en nog wat zien en ondernemen. Bezoeken van gerestaureerde marae, kerkje met een mengeling van katholieke en maori kunstuitingen. Eigenlijk kan je na iedere bocht op de route wel weer stoppen om een foto te maken. En er zijn heel veel bochten, de natuurschoon is niet te beschrijven. Het houdt maar niet op.
Ron en Allison van de Ranfurly Cottage Bed & Breakfast zijn hartelijke mensen. De cottage is voorzien van alle gemakken en luxe ingericht. Whanganui river, Bridge to nowhere, de jetboat; het is gewoon fantastisch. Twee uurtjes in de kayak is een mooie afwisseling met de snelheid van de jetboat.
De Tongariro Alpine Crossing vraagt om een goede conditie (19 km enkele reis). Maar tot de soda springs is het goed te doen en het biedt een fantastisch uitzicht.
Door naar de Farm Cottage van Joof en Lin. Zij waren niet aanwezig maar we worden door andere bezoekers verwelkomd. We hebben Joof en Lin tijdens ons verblijf niet gezien.
Hoewel de referenties die we lazen erg goed zijn, met name die over het ontbijt, moeten wij helaas concluderen dat de verzorging niet conform de afspraken was. Er was voor 1 ochtend ontbijt maar geen verdere aanvullingen, jammer want we waren er 3 nachten.
Hobbiton is voor de liefhebber een must. Misschien een idee om op te nemen in het aanbod?
Eden Villa Bed & Breakfast in Auckland is een plaats waar je eigenlijk minimaal 2 nachten moet verblijven. Er is heel veel te zien (de oude vulkaankrater, de stad met al haar verschillende districten).
Omapere Beauty is inderdaad een beauty van een onderkomen. Het is aan te raden om vooraf ergens geld te pinnen. De lokale ATM was of leeg (??) of weigerde dienst. Gevolg was dat we 45 minuten naar Kaikohu moesten rijden om een bank te vinden.
Merepaea, de gids van Footprints Waipoua, heeft ons verteld over Kopu, de manukahoning, de geneeskrachtige bloemen en planten en natuurlijk over de kauriboom en de bedreigingen ervan. Onderweg naar Te Matua Ngahere zingt zij de waiata. Het bezoeken van deze oude bomen is een beleving die ons nog steeds doorklinkt.
Taupo Bay Beach House. VOORDAT je hier naartoe gaat MOET je boodschappen doen in Kerikeri. Er is wel een piepklein
"campingwinkeltje" maar daar ga je het niet mee redden. Een heel mooie locatie met een fantastisch strand voor de deur. Bij echt slecht weer is hier niet veel te beleven.
Sugarloaf Lodge is de afsluiter voor ons, een afsluiting met een mooi randje. Heel mooi uitzicht en prima onderkomen. Bij aankomst een wijntje en toastje met lekkers. Prima ontbijt met fruit en serials.
Samengevat:
Onze dank voor een fantastische reis. Goed in elkaar gestoken en passend bij onze wensen. Op alle reserveringen en activiteiten geen enkele op- of aanmerking, gewoon perfect geregeld.
De onderkomens zijn van hoge kwaliteit waarbij onze opmerking over de Code Time Lodge en Farm Cottage meer betrekking hebben op de verzorging dan het onderkomen.
Wij kijken met veel plezier op onze reis terug en laten iedereen die het horen wil weten hoe deze reis door TravelEssence is verzorgd. Inclusief de leuke attentie die we enige weken later mochten ontvangen.
Dank jullie wel,
Krista Dekeling en Aad Verhagen
Marieke en Kevin Nijs
We hebben over het algemeen hele leuke locaties gehad met super vriendelijke hosts. Het viel alleen tegen bij Snowy Water lodge. Kleine kamer en geen badkamer ensuite zoals in de beschrijving stond. Ook was er alleen een backpacker aanwezig en geen 'local' dat maakt de ontvangst toch anders. Daar waar we werden ontvangen door locals was het altijd goed!
Ook het hotel in Wellington viel tegen. De plek is leuk maar parkeren een crime. Daarnaast was het bloedheet en heel lawaaierig dus we hebben er twee nachten nauwelijks een oog dicht gedaan.
Qua tours was het allemaal super geregeld alleen van Johnny's Journey hadden we wat meer/anders verwacht. Wij hadden verwacht iets niet commercieels te doen maar dat was dit zeker wel. Een beetje lastig te zeggen waar het mis ging vergeleken met onze verwachting maar we vonden het uiteindelijk een van de minst leuke dingen die we gedaan hebben.
Eelco Hogendijk
Zie mail 10 febr naar Mandy en Bart
Uitstekend en plezierig
De ervaring met TravelEssence is van bij de start zeer positief geweest. Het feit dat Judi zich ter plaatse regelmatig begeeft zorgt ervoor dat ze het land door en door kent en de juiste... De ervaring met TravelEssence is van bij de start zeer positief geweest. Het feit dat Judi zich ter plaatse regelmatig begeeft zorgt ervoor dat ze het land door en door kent en de juiste aanbevelingen maakte ten aanzien van onze verwachtingen. De hele afhandeling van de reis (van start tot en met de twee flessen Nieuw-Zeelandse wijn) getuigen van professionalisme.
Fantastische reis gemaakt. Zeer tevreden.
Hennie en Rob Joosten