Jean Jilbert Niemeijer
Wij hebben vorig jaar een aanbetaling gedaan op een Valkkruiser. Helaas konden wij binnen het termijn niet het volledige bedrag betalen. Ivm het niet doorgaan van de verkoop van ons huidige schip, waren we genoodzaakt een tweede hypotheek te nemen op ons huis. Na overleg hebben we de winterstalling betaald die ons ook nog eens 2100€ heeft gekost. Maar wij hadden het er voor over om toch dit prachtige schip te kunnen kopen. De kopers waren op de hoogte van onze situatie. Nu net voor de transactie van onze tweede hypotheek hebben de verkopers in samenspraak met Enno de boot verkocht aan een opkoper. Wij zijn daarmee onze 8100€ kwijt!!! Plus dat we een ligplek hebben aangehouden van 2980€ die we nu moeten betalen. Ik vind het absoluut asociaal en niet getuigen van respect naar de kopende partij. Wij zitten nu met een tweede hypotheek en voelen ons opgelicht doordat we 8100€ zijn getikt. Ik gun alle partijen een goed geweten. Ik zou het niet hebben na zo een streek. Wij zijn een gezin die voor elk uurtje moeten werken. Onze hypotheek was goedgekeurd speciaal voor deze boot. De verkopende partij had geen geduld meer, dus dan maar een opkoper laten komen. Echt schandalig en geen woorden voor.
- Hoe bent u in contact gekomen met White Whale Yachtbrokers?
- Doordat ze de Valkkruiser 1495 uit 1982 voor 60000€ in de verkoop hadden gezet voor een Duitse mevrouw.
- Verbeterpunten of tips
- Ik had zelf nooit toegestaan dat een gezin die alle afspraken en betalingen met moeite toch waren nagekomen, de verkopende partij in zee laten gaan met een opkoper. Hier is niet nagedacht over de schade die is nagelaten bij de ander. Dit is een zeer kwalijke zaak!
- Sterke punten
- Enno de makelaar heeft aangegeven voor de verkopende partij te zijn. Fijn voor hun, maar niet voor ons!