Zen.nl

Hoe waardeer je de sfeer in jouw Zen.nl vestiging?
Hoe waardeer je jouw zenleraar?

N.H.

Destijds wilde ik ervaren wat meditatie me zou brengen. Ik was zoekende naar balans, rust en focus. Vijf jaar later kan ik Zen.nl niet meer missen. Het is zoveel meer dan mediteren, voor mij is het... Destijds wilde ik ervaren wat meditatie me zou brengen. Ik was zoekende naar balans, rust en focus. Vijf jaar later kan ik Zen.nl niet meer missen. Het is zoveel meer dan mediteren, voor mij is het een ‘way of life’ geworden.

Marieke

Ik beveel de locatie Arnhem zeer zeker niet aan.

Meegedaan aan de eerste les introductiecursus.
Ik beveel de locatie Arnhem zeer zeker niet aan.

Meegedaan aan de eerste les introductiecursus.
De Zenleraar heeft een harde stem die heel erg binnenkomt in combinatie met woordkeuze en een erg schoolse manier van lesgeven.
Bovendien is hij tijdens de les meer met zichzelf bezig dan met de groep.

Na afloop de leraar gesproken over mijn ervaring.
Het eerste wat hij zegt is dat ik maar bij een andere groep moet aansluiten.
Een vreemde reactie, want volgens de Gedragscode van Zen.nl en de Gelofte die Zenleraren hebben dienen af te leggen staat dat deze verantwoordelijk is voor het scheppen van een veilig klimaat.
En in de Gelofte staat dat zenleraren op zichzelf en hun handelen dienen te reflecteren en open staan voor leren.
Door te zeggen tegen een leerling dat deze maar moet aansluiten bij een andere groep is eerder het tegenovergestelde.
Maar goed, gekeken naar een andere groep, maar zoals verwacht kwamen de tijden niet uit.
Tevens gekeken naar andere locaties in de omgeving maar ook dit was helaas niet mogelijk.
Daardoor noodgedwongen moeten stoppen met de cursus.

Heb hier nog steeds een naar gevoel aan over gehouden.
Vreemd hoe Zen.nl dit heeft opgelost.
Want volgens hun Visie en Missie is een bijdrage leveren aan duurzaam geluk en daarmee een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij juist een van hun speerpunten.
Met bovenstaande is juist het tegenovergestelde bereikt.

Carolien van Gestel

Super

Jan-Willem

Zeer positief. Heel waardevol.

Barbara

Ik vind eigenlijk alles goed: de leraar, de groep, de zendo, de website, de onderwerpen, de teksten (van Rients Ritskes) dus in één woord: geweldig! 't voelde voor mij als thuiskomen, bij zen.nl.

marco van snippenburg

Marianne Ubbink

Heel prettig! Het geeft meerdere en andere invalshoeken van het/mijn leven. De lessen blijven interessant.