Het begint als dieet, maar eindigt in een eetstijl verandering.
Houden van jezelf... hmm, daar had ik moeite mee. Kijk die dikke meid in de spiegel. Mensen om je heen hebben het over afvallen en mij lukt het maar niet, hoe weinig ik ook at.. Een collega begon aan dit dieet en ik dacht: Ik doe met je mee, dan kunnen we elkaar stimuleren!. Zo gezegd, zo gedaan. Zij hield er na twee weken mee op, maar ik wist het wonderbaarlijk goed vol te houden want ik zag eindelijk resultaten op de weegschaal! Na verloop van tijd niet alleen op de weegschaal, maar ook op de fotos die ik maakte om het goed te blijven zien voor mezelf (en de broeken die toch echt veel te groot werden!). Ik realiseerde mij dat doordat ik te weinig dronk en at en vaak ook nog het verkeerde at wanneer ik wél ging eten, dat ik daardoor juist aankwam!
Met Muriël heb ik mijn gewichtsdoel weten te behalen én behouden! Muriël heeft mij fijn bijgestaan in de ups en downs, want soms even terugvallen in oude patronen hoort erbij.. Zij gaf het steuntje in de rug op de momenten dat je dat nodigt hebt (soms heb je die meer nodig dan je beseft), de stok achter de deur want volgende week heb ik weer een weegmoment, informatie wat betere producten zijn, etc!
Onthoud in een down dat je altijd de kracht hebt om het weer op te pakken, want dit avontuur... doe je echt voor jezelf! Ik kan mezelf weer aankijken in de spiegel, hoefde er niet intensief voor te sporten (want daar heb ik toch eigenlijk wel een hekel aan...) én trek me inmiddels ook wat minder aan van anderen. Dit keer deed ik het écht voor mezelf.