Alexander Renterghem van

Wat was dit een fantastische avond die onze verwachting buitengewoon heeft overtroffen.

We waren door omstandigheden eerder aanwezig dus even i de winkel rond gesnuffeld en werden welkom geheten met een drankje.

Boven was de bar en de locatie voor de workshop waar we per paar aan de slag konden gaan. Wat me erg mee viel was dat er best veel vrouwen aanwezig waren ,ook fijn voor mijn vrouw 😉.

Na een korte introductie met toilet en veiligheidspunten (hier zijn nog een paar puntjes op de i nodig ) werd de kamadoo dan aangestoken niet met wokkels maar met haarfohn 2.0 .dont try it at home.

Verbazingwekkend hoe snel de temperatuur oploopt als iets brandt en het deksel er op gaat.

We begonnen met flamkuche, een simpel gerechtje met verbazingwekkend resultaat en zo klaar gemaakt maar ook gaar.

En zo krabbelde de avond door ,goede uitleg ,proeven van rubs,zouten en soja. Tsja dan wil je geen kikker... meer en terecht

Wat dan weer wel jammer was....we moesten alles zelf regelmatig schoonmaken en opruimen....ik dacht dat de kaboutertjes inbegrepen waren bij deze service !!

Maar iedereen hielp gezellig mee met plaatsen van vaat, afdrogen en weer opruimen.

Met een drankje en een praatje kom je zo weer toe aan een nieuw gerecht... buikspek was bijvoorbeeld al stuk voorbereid want 8 uur in 1 uur proppen gaat natuurlijk niet.

Wat zo leuk is dat je een mooie combi van simpele ingrediënten iets moois leert maken en proeven. Met uitleg wat je wel en niet moet doen.

De buikspek was zalig en het vet was alsof er een engeltje over je tong piest. Of zoals iemand zei poept.....

Helaas komt aan alles een eind maar daar hadden we lava cake voor met Honing en Ananas.

Dit is niet te vergelijken met een bbq vindt ik. Dit behelst zoveel meer qua beleving en smaak en verbintenis met gezelligheid en er valt zoveel meer mee te doen, slowcooking koud of warm roken ,en zo weinig troep van As / kolen wst je elke keer erbij moet gooien...dit is next level wat voor iedereen te bereiken is.

Het was een lange rit terug naar huis maar absoluut de moeite waard, leerzaam,gezellig interactief , inspirerend en vooral smaakt het figuurlijk en letterlijk naar meer.

Dus overweeg je een. Kamado volg dan gerust een workshop en ook al koop je er niet direct (g)een dan heb je zo wie zo een top avond gehad.

Bedankt Nunspeet en succes met uitbouwen van de bekendheid in de regio.

Maar met zo'n mooie omgeving moet dat vast lukken.

Alexander en Esther

Sfeer , goede uitleg en producten, complete avond uit

Qua zichtbaarheid en bereikbaarheid van sommige blusmiddelen (vrijhouden van toegangkelijkheid ) verlicht bordje in zaal van nooduitgang , zijn paar kleine puntjes die even op de I gezet moeten worden.

Reactie BBQ Experience Center:

Hoi Alexander en Esther,
Bedankt voor jullie bezoek aan onze workshop en uitgebreide review.
Goed om te horen dat we jullie hebben kunnen meenemen in ons enthousiasme.
Heel veel plezier van de recepten.
Met smakelijke groet, Ilona

Score voor BBQ Experience Center: 4.5/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja
Aangekocht product: BBQ workshop van 18.00 tot 23.00