Ik bestelde enkele zaken via fun en feest.be. Bij de bestelling liep het al mis. Toen alle artikels in mijn winkelwagen stonden, slaagde ik er maar niet af te rekenen. Na meerdere malen (en dus ongeveer een half uur) proberen, nam ik via mail contact op met de klantendienst. Blijkbaar was er een probleem met de website waardoor op dat moment bestellingen niet werden doorgestuurd. Mijn bestelling en betalingen werden uiteindeljik snel en efficiënt afgehandeld via mail.
Volgens de site bedroeg de levertermijn naar België 48 uur. Ik kreeg al snel een bevestigingsmail van de verzending en een track and trace code. Toen ik het pakje 2 werkdagen na mijn bestelling nog niet had ontvangen, probeerde ik de track and trace code, maar deze werd niet herkend door bepost. Daarop stuurde ik opnieuw een mail naar de klantendienst, maar volgens hen was er geen probleem en zou het pakje de dag nadien geleverd worden. De dag nadien kwam er echter geen pakje... Dus nam ik opnieuw contact op met de klantendienst met de vermelding dat ik de bestelde artikelen nodig had voor een feestje enkele dagen later. Ik kreeg een mail terug dat het pakje verloren was gegaan en dat er een procedure was opgestart bij bepost. Deze procedure zou ongeveer 5 werkdagen duren, met als gevolg dat ik de materialen niet meer tijdig zou ontvangen. Er werd geen enkele moeite gedaan om mij een nieuw pakje toe te zenden, met als gevolg dat ik in allerijl andere verkleedartikelen heb moeten zoeken. Na 5 werkdagen kreeg ik de bevestiging dat het pakje niet meer kon worden getraceerd en dat het betaalde bedrag zou worden teruggestort.
Indien men op de hoogte is dat er een tijdelijk probleem is met de website, bijvoorbeeld bij het bestellen, is het aan te raden dit op de website te vermelden. Zo zijn mensen op de hoogte en ontstaan er geen onnodige frustraties omdat de website niet werkt.
Indien een pakje verloren gaat, is het toch een minimum van dienstverlening om te proberen de bestelling op de één of andere manier toch nog tijdig bij de klant te krijgen. Indien dit niet kan, zou een vorm van compensatie niet misstaan. De klant moet dan immers in allerijl andere artikelen zoeken en betalen zonder dat hij de betaling al teruggekregen heeft van de niet-ontvangen artikelen. Niet iedereen heeft het zo breed dat hij/zij gemakkelijk dubbele aankopen kan doen...