Hoewel ik de inhoud van de studie als goed passend heb ervaren zijn de voorzieningen ronduit matig. Voor bestuursadvies werden 8 bijeenkomsten bestaande uit 16 lessen beloofd. Dat waren 4 bijeenkomsten en 8 lessen. Inhoud van de lessen was goed en interessant en de docent was prima, maar de lessen waren maar half passend bij de eindopdracht. Zodra de opdracht ingeleverd was kreeg ik geen beoordeling tot ruim na de termijn van een maand. Vervolgens na een aantal keer bellen te horen gekregen dat er een fout in het systeem zat waardoor de beoordelaar de opdracht weken te laat heeft gekregen.
Voor het vak beleidsontwikkeling werden 12 startmomenten aangeboden per blok. Ik zou graag een fysieke cursus hebben gedaan, maar de eerste 12 momenten werden alle 12 afgelast, de volgende 12 werden ook alle 12 afgelast en de derde keer werden er 11 afgelast. Helaas kon ik niet op het overgebleven moment. Vandaar ben ik maar doorgegaan online, wat betekent dat je het materiaal krijgt, maar helaas geen lessen. Ik begrijp dat het met weinig aanmeldingen lastig is om de groepen vol genoeg te krijgen. Maar zoveel groepen aanbieden als er in realiteit 1/36ste van de groepen is wat mij betreft misleidend.
Reactie Bestuursacademie Nederland:
Beste Holger,
Hartelijk dank voor je uitgebreide feedback. We waarderen het dat je de tijd hebt genomen om je ervaringen met ons te delen. Het is goed om te horen dat je de inhoud van de studie passend en interessant vond en dat de docent prima was.
We betreuren het echter dat de voorzieningen niet aan je verwachtingen hebben voldaan. We begrijpen je frustratie over het aantal bijeenkomsten en lessen voor bestuursadvies en de vertraging bij de beoordeling van je eindopdracht. Dit is zeker niet de ervaring die we voor onze studenten willen.
Wat betreft de afgelaste startmomenten voor beleidsontwikkeling, begrijpen we dat dit zeer teleurstellend en misleidend kan overkomen. We zullen je feedback gebruiken om onze planning en communicatie te verbeteren, zodat dergelijke situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden.
Jouw tevredenheid is voor ons erg belangrijk en we streven ernaar om onze opleidingen continu te verbeteren. Mocht je in de toekomst nog vragen hebben of verdere ondersteuning nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Bestuursacademie Nederland