Ingeschreven bij de BESTUURSacademie voor deze opleiding (weinig bestuur voorbij zien komen). Eerste module over Bestuurskundig management. Het boek Strategisch Management is verouderd en gebaseerd op een maatschappelijke onderneming wat een overheidsinstantie niet is waardoor je alles om moet buigen naar overheid, zeer onprettig en onhandig. De docent was meer een huiswerkbegeleider en had geen kennis laat staan bestuurlijke ervaring. Er is een apart thema over Beleid maar dat kwam door deze docent niet goed uit de verf waardoor je alles zelf moest uitzoeken. De theorieën en modellen uit het boek waren verplicht te gebruiken maar waar je nauwelijks mee werkt in gemeenteland. Het viel heel erg tegen. Enige voordeel was dat deze module in Rotterdam gegeven kon worden en dat de BCN locatie prima is (Capelle a/d IJssel). Moduleopdracht uiteindelijk wel behaald.

Module twee was Bestuurlijk adviseren. Bestuurlijk kan je wel weg laten. Ook deze docent was nauwelijks bestuurlijk onderlegt, ging heel ver in op allerlei modellen en theorieën, was veel aan het zenden en sprak zichzelf zo nu en dan tegen. Het boek Professioneel Adviseren ging over begrip, empathie en beïnvloeden in de rol van adviseur. Vrij algemeen en niet erg specifiek binnen overheidsland. Nadeel was dat deze module in Utrecht (Rijnsweerd) werd gegeven en niet in Rotterdam. BCN locatie was wel ook weer prima. Moduleopdracht nog af te ronden maar is een erg grote opgave aangezien de stof m.i. niet zoveel toevoegde aan wat ik er van verwachtte in eerste instantie en het daardoor moeilijk op te brengen is. Weinig praktijkvoorbeelden in beide modules helaas.

Ben je op zoek naar een echt goeie opleiding waarin je als (startend) beleids-adviseur/ontwikkelaar/medewerker aan de slag moet dan raad ik deze opleiding niet aan. Mogelijk is dit anders met andere docenten en boeken.

Reactie Bestuursacademie Nederland:

Hartelijk dank voor je uitgebreide en eerlijke feedback. Het spijt ons te horen dat de opleiding niet aan je verwachtingen heeft voldaan. We begrijpen dat het verouderde lesmateriaal en het gebrek aan bestuurlijke ervaring van de docenten een negatieve invloed hebben gehad op je leerervaring. Ook de verwarring rondom de modules en de beperkte praktijkvoorbeelden zijn punten die we zeer serieus nemen.
We waarderen je opmerkingen over de locaties en zullen je feedback gebruiken om onze opleidingen en docenten verder te verbeteren. Het is belangrijk voor ons dat onze studenten een waardevolle en relevante leerervaring hebben, en jouw feedback helpt ons om dit te realiseren.
We hopen dat we je in de toekomst een betere ervaring kunnen bieden bij Bestuursacademie Nederland.
Bestuursacademie Nederland

Score voor Bestuursacademie Nederland: 2/5