Onze opleiding werd gepresenteerd als een basisopleiding op MBO niveau op het gebied van milieurecht. Tijdens de dagen zelf bleek het enkel te gaan over vergunningverlening en handhaving, waardoor mijn werkgebied onderbelicht bleef. De cursusdagen die gegeven werden kwamen niet overeen met de stof die aangeleverd werd in de online leeromgeving. Veel opdrachten werden niet of anders uitgevoerd. De aangeleverde materialen en sheets waren onbekend voor de docent, waardoor een groot deel van de tijd verloren ging aan zoeken waar we nou waren en kijken of alles wel verteld was. Verder is het mij tot op de dag van vandaag onduidelijk hoe het examen er uit zal zien, welke materialen nodig zijn voor het examen en wanneer het examen precies plaats zal vinden.
De locatie was erg goed en de docent deed echt zijn best, maar uiteindelijk heb ik alleen geleerd hoe een wetboek werkt en hoe de omgevingswet in grote lijnen in elkaar zit. Ik had meer verwacht van deze opleiding.
Reactie Bestuursacademie Nederland:
Beste Sven,
Bedankt voor je gedetailleerde feedback. Het spijt ons te horen dat de opleiding niet aan je verwachtingen heeft voldaan en dat er onduidelijkheden waren over de inhoud en het examen. We begrijpen dat het frustrerend kan zijn als de cursusdagen niet overeenkomen met het aangeleverde materiaal en als er tijd verloren gaat aan het zoeken naar de juiste informatie.
We waarderen je opmerkingen over de focus van de opleiding en de onbekendheid van de materialen voor de docent. Dit zijn belangrijke punten die we zeker zullen meenemen om onze opleidingen te verbeteren. Het is goed om te horen dat de locatie en de inzet van de docent positief waren, maar we streven ernaar om ook de inhoud en organisatie van de opleiding op hetzelfde niveau te brengen.
Mocht je nog verdere vragen of suggesties hebben, horen we dat graag van je. We willen graag dat onze opleidingen zo goed mogelijk aansluiten op de behoeften van onze deelnemers.
Bestuursacademie Nederland