Mooi apparaat maar niet voor alle ouderen altijd even duidelijk
Duidelijk over het concept nagedacht. Beheersmatig goed de diverse functies te doceren zodat alleen zaken getoond worden die door de gebruiker echt worden begrepen en waarmee men dus goed kan werken.
Onderstaande wordt door mij als beheerder i.o.m. de gebruiker (tante van 92 jaar oud) aangevoerd:
• niet alle ouderen kennen het begrip Video. Wel het begrip Film. Zou het wellicht handig zijn om de naamgeving Video om te zetten naar b.v. Filmpjes?
• veel ouderen zijn niet opgegroeid met het fenomeen pictogram. Mijn tante snapt vaak niet dat een filmpje gestart moet worden met het driehoekpijltje in een cirkel. Ze denkt dan dat ze weer een foto voor zich heeft. Zou hier een knop met b.v. de tekst Filmpje afspelen of Hier tikken voor afspelen een oplossing zijn? Overigens zou een vervanging van een pictogram door tekst op meerdere plekken duidelijkheid scheppen voor ouderen.
• op zondag zet ik meestal bij de Internetfavorieten een link naar een kerkdienst van de plaatselijke kerk. Bij het afspelen op de Compaan is dan standaard het geluid gedempt. Er verschijnt dan wel even een klein tekstje Dempen opheffen, maar dat is snel uit beeld verdwenen en verder is die tekst voor haar nietszeggend.
Bij het afspelen op mijn computer staat het geluid overigens niet gedempt dus het lijkt een instelling op de Compaan. Is dit ergens aan te passen?
Hoe bent u bij de Compaan terecht gekomen?
Via familie