De opleiding is een aardige eerste kennismaking met data engineering. De labs zijn informatief maar er is geen tijd om te bedenken "wat heb ik nu eigenlijk gedaan in dit lab". Grote problemen met deze opleiding zijn: 1. De vier dagen zijn veel te kort. Onderwerpen kunnen alleen oppervlakkig worden behandeld. Veel te weinig diepgang, zeker voor het examen. Zeker nog 120 uur eigen tijd nodig verwacht ik. Ik verwacht van een training dat ik in principe het examen moet kunnen doen met nog max 40 uur zelfstudie of zo. 2. Het lesmateriaal is feitelijk alleen een verwijzing naar Microsoft Learn. De docent had een goede powerpoint slidedeck maar die mocht niet gedeeld worden. Zit je continu met je smartphone foto's te maken van het projectiescherm. Seriously? Feitelijk is niet helder wat je moet kennen voor het examen (ja de study guide maar dat is te hoogover). Als oplossing wordt omgekeerd leren aanbevolen: ga maar proefexamens doen om te zien wat er gevraagd wordt. Dat vind ik onbevredigend. 3. Als herhaaldelijk wordt gezegd "je hoeft geen 10 te halen" vindt ik dat te weinig ambitieus eerlijk gezegd. Want dat is meteen een excuus om een onvolledige training aan te bieden.

Reactie Computrain:

Bedankt voor je gedetailleerde feedback. We begrijpen dat je enkele uitdagingen hebt ervaren met de opleiding, vooral wat betreft de diepgang en de tijdsdruk. Het spijt ons te horen dat de labs en het lesmateriaal niet volledig aan je verwachtingen voldeden. We zullen je opmerkingen zeker meenemen om onze opleidingen te verbeteren, zodat ze beter aansluiten bij de behoeften van onze deelnemers.
We waarderen je geduld en constructieve kritiek enorm. Jouw feedback helpt ons om onze diensten te optimaliseren en een betere leerervaring te bieden.
Computrain

Score voor Computrain: 3/5