Geen eerlijke info, oplichterij
Samenvatting: Zeer slechte dienstverlening en klantenservice (door de directeur zelf?). Niet oplossingsgericht en onwelwillend. Luistert niet en begrijpt de klant en de klacht niet. Onjuiste, onduidelijke en misleidende informatie op de website.
Advies: Wil je goeie dienstverlening en eerlijke prijzen (want in Lb en Nb zijn ze dus zeker niet de goedkoopste als het gaat om hun vermeende 3 kuub containers) kijk dan bij de bouwbakkie.nl of praxis.nl. Volgens dhr Zonneveld plaatsen die order via dezelfde manier, maar de communicatie en dienstverlening is 4,5 ster beter.
Uitgebreide beschrijving van de klacht: Container besteld, want voor 90% is levering op dezelfde dag mogelijk. Helaas hoorde ik tot die 10? waar dat niet mogelijk was. Jammer, maar helaas. Ik werd 4 uur na de bestelling gebeld dat het niet zou lukken die dag. Het werd na het weekend. Okay, acceptabel. Maandag geleverd, blijkt er een 2m3 container te staan ipv de bestelde (en betaalde) 3 kuub. Gebeld met klantenservice. Directeur zelf aan de lijn. Kennelijk staat er op de site dat in Limburg en Noord-Brabant 2,5 kuub containers worden geleverd, terwijl je voor 3 kuub betaald. Vreemd. Alle grotere containers hebben in den lande overal dezelfde prijs. Dus discriminatie op basis van regio waar je woont. Nu is er dus een 2 kuub container geleverd, echter op de container van firma Dirix Elsloo staat geschreven: "niet boven de rand vullen" én "3 kuub". Meten leert echter, dat wanneer deze container niet boven de rand gevuld mag er maximaal 2 kuub in past. Dus dan betaal je voor 3 kuub terwijl je 2 afvoert. Misleiding dus. Ik mocht van de directeur, dhr. Michael Zonneveld, niet direct contact opnemen van de firma Dirix omdat containermaat daar contracten mee heeft. De geleverde container heeft echter een ander formaat dan op de site van containermaat en Dirix staat. Dhr Zonneveld claimt dat de juiste info op hun site staat en dat de container 20 cm boven de rand gevuld mag. Echter die info betreft een 3 kuub container en is tegenstrijdig met de info van de afvalverwerker die op de container zelf staat. De directeur vindt het blijkbaar logisch dat de info op de site, die spreekt over 3 kuub containers ook automatisch geldt voor de 2,5 kuub containers die in Lb en Nb geleverd worden, zelfs als er op de container een andere boodschap vermeld staat. Daar denk ik toch anders over.
De oplossing van containermaat was dat ik de container kon laten ophalen tegen 90 euro voorrijkosten.. ????
Twee dagen later werd ik gebeld door firma Dirix of ze de container al konden ophalen, waarop ik melde dat ik ook betaal heb voor 8 weken huur. Ze wisten niet hoe het kon dat er 3 kuub op de container stond.
Schriftelijke klacht ingediend bij containermaat, waarop geen reactie. Twee weken later weer telefoon van Dirix of de container kon worden opgehaald. Zelfde uitleg, nu met de mededeling dat containermaat een ultimatum is gesteld: reactie binnen 3 dagen en anders verdere stappen. Schikkingsvoorstel gedaan: ofwel vul ik de container tot aan de rand (2kuub) en zet ik een bigbag ernaast en worst dit afgevoerd als de 3 kuub afval die ik heb betaald, ofwel krijg ik het geld van 1 kuub afval teruggestort. Lijkt mij een heel redelijke oplossing. Nu wederom geen reactie. Dus containermaat, u krijgt nog tot morgen om dit op te lossen, anders gaan we maandag maar eens rechtsbijstand inschakelen om dit op te lossen of doe ik aangifte van oplichting. De container blijft sowieso staan tot er een oplossing is en ik betaal geen cent meer aan huur.