De data is grotendeels terug en dat is heel fijn en daarnaast de reden waarom we natuurlijk DRN hebben ingeschakeld. Je kan dus zeggen: ze doen wat ze beloven. Verbeteringen zie ik wel, zeker voor de consument die al veel geld kwijt is aan de recovery, die wil je denk ik verder zo veel mogelijk ontlasten, hier zijn meer mogelijkheden voor. Ik las tijdens het bestel proces verder nergens dat de data op een externe HDD terug afgeleverd zou worden die je eroverheen moet betalen.
Ze bieden een no-cure-no-pay regeling aan. Dat maakt de stap makkelijker om jullie in te schakelen.
Ik kreeg een mail met vragen over de data op de harde schijf. Die heb ik direct beantwoord om alles te laten bespoedigen. Na een week heb ik gevraagd: is mijn mail met antwoord op jullie vragen aangekomen, want ik kreeg weer ene herinnering. Uiteindelijk vonden ze mijn mail in de spambox en zijn ze er mee aan de slag gegaan. Dit had verbeterd kunnen worden door aan te geven in de mail: na ontvangst krijg je direct een ontvangst bevestiging of door een link naar een pagina in de mail plakken waarop in een online formulier antwoord gegeven kan worden op de vragen. Dan heeft de klant daarna ook een bevestiging dat de antwoorden op de vragen goed beantwoord zijn. Ook lijkt me de verwerking intern bij DataRecoveryNederland dan sneller.
Bij het afleveren van de data is het jammer dat er enkel aangeboden wordt om je data op een schijf terug af te sturen. Die kosten krijg je er dus overheen, ook als het voldoet om de data digitaal te ontvangen (per download) omdat je zelf al een nieuwe externe HDD of cloud oplossing hebt. Voor het online terugsturen zijn prima encryptie mogelijkheden beschikbaar en je kunt daarna een button inbouwen voor de klant waarmee hij/zij de data kan vernietigen van jullie systemen. Iedereen heeft tegenwoordig een snelle internet verbinding.
Reactie Data Recovery Nederland:
Beste Guido,
Hartelijk dank voor je uitgebreide recensie.
Allereerst is het fijn om te vernemen dat de data grotendeels terug is.
Wat betreft het aanleveren van de data op een nieuwe externe schijf; het downloaden gaat inderdaad snel, maar het uploaden van gigantische aantallen data gaat helaas een stuk minder snel. Zelfs met de snelst beschikbare uploadsnelheid zal dit trager gaan dan het overzetten van data op externe harde schijven.
Wat betreft het mailverkeer. Dank voor deze feedback, we gaan kijken hoe dit beter kan.
Veel plezier gewenst met herstelde bestanden!
Met vriendelijke groeten,
Team DRN