Het was een heerlijke vakantie. De Bruijn Wijnkopers is een bekende naam in Nijmegen die ik al kende sinds m'n studietijd. Maar ik had altijd een soort drempel gevoeld om kennis te maken. Omdat ik deze zomer zin had in 'iets anders' dan de eeuwige supermarktwijn, toch maar die drempel genomen.
Misschien kwam het omdat het vakantie was. Eric De Bruijn ontving ons zeer hartelijk en liet z'n prachtige bedrijf zien. En zijn enorme assortiment. Waar moet ik beginnen dacht ik? Ik bestelde een 'ontdekkingsreis'. "Geef me gewoon 24 flessen, 12 rode en 12 witte waarvan jij denkt dat ze lekker zijn" vroeg ik, "met een budget van 350 euro." Eric stelde zorgvuldig een lijstje samen die ik de volgende dag kon ophalen.
In de prachtige dagen daarna genoten mijn vrouw en ik niet alleen van het prachtige zomerweer, maar het was ook een feest om iedere keer weer een nieuwe verrassing uit de dozen te trekken, nieuwsgierig hoe deze zou smaken. Eigenlijk zonder uitzondering allemaal lekker. Dat verwacht je niet. Een super assortiment en een super tent. We hebben onze favorieten er uit gepikt en die besteld voor de komende maanden. En... een tweede ontdekkingsreis besteld!
Persoonlijke aandacht voor de klant. Goede productkennis. Bedrijf weet bekwaam de match te maken tussen de voorkeuren van de klant en het eigen assortiment. Verkopen geen 'troep'.