Een valse start, laat ik het zo maar noemen. Op woensdag 29 november werd mijn oude CV-ketel vervangen door een nieuwe Nefit. De installatie is keurig uitgevoerd, maar omdat de Nefit niet werkt op mijn Honeywell thermostaat heb ik ook die moeten vervangen. Achteraf bleek er in deze thermostaat een software fout te zitten, die eerst een dag later aan het licht kwam en waardoor de ketel continue bleef branden. Uiteindelijk heb ik 's nachts om 03.00 uur de stekker er maar uitgetrokken want de woonkamer had inmiddels de temperatuur van een sauna bereikt. Op vrijdag gebeld met De Eilanden. Ik ga het verhaal een beetje inkorten, maar na talloze telefoontjes kwam er uiteindelijk 's avonds omstreeks 18.00 uur een monteur die, zo had men mij toegezegd, de thermostaat zou vervangen. Niet dus. De monteur had deze klus er bij gekregen en hij had dan ook geen thermostaat bij zich. Hij kon wel vaststellen dat er een fout zat in de software van de thermostaat of van de ketel. Ik kon de CV wel blijven gebruiken, maar ik moest deze dan telkens handmatig aan- en uitschakelen middels de stekker. Lekker om zo je weekend in te gaan, maar dit terzijde. Hierop heb ik maandag om 09.30 uur wederom contact opgenomen met De Eilanden. Wederom de toezegging gekregen dat men mij zou terug bellen om het probleem op te lossen. Om 11.30 nog steeds niets gehoord dus weer maar gebeld. "Meneer, u wordt zo meteen terug geld door Nefit". Om 13.30 uur nog steeds geen bericht, dus weer maar gebeld. "Ik ga het meteen regelen". Om 15.00 uur wederom gebeld. "Ik ga er achter aan". Om 15.30 uur nog maar eens gebeld waarbij mij werd geadviseerd om zelf even contact op te nemen met Nefit. Dit advies opgevolgd, waarbij bleek dat er bij Nefit wel een melding was gemaakt van de storing, maar zonder enige urgentie. Na enig aandringen van mijn zijde kon er de volgende dag een monteur langs komen die vast stelde dat de thermostaat niet in orde was en dat deze foutmelding voor hem in ieder geval uniek was. Nu met een nieuwe thermostaat werkt alles redelijk naar behoren. Helaas heeft de thermostaat af en toe zijn nukken, zodat ik er nog steeds niet helemaal content mee ben. Even aankijken dus. Met de CV-ketel lijkt alles in orde en de installatie was prima, maar het traject daarna verdient werkelijk geen schoonheidsprijs van De Eilanden.
De plaatsing was prima, netjes en in overleg alle werkzaamheden uitgevoerd. Het servicetraject verdient echter de nodige verbeterpunten. Als je tegen een klant zegt dat er een monteur langs komt tussen 15.30 en 16.00 uur dan reken je daar als klant op. Als het dan uitloopt bij een klus, bel dan even dat de beste man wat later komt. Als je toezegt dat de thermostaat wordt vervangen, laat dan een monteur komen die zo'n ding bij zich heeft. Als je zegt dat de klant 'zo meteen" wordt terug gebeld, kom dan je afspraak na. Al met al geen beste eerste indruk.