Deskundigheid
Veiligheid
Medewerkers

A. Lok

Goed geholpen, simplistische ontvangsthal. Geen privacy in de hal bij het aanmelden.

Op welke vestiging bent u geweest?

Blaak

Qua verzekering van de inhoud laat te wensen over. Bij diefstal zal het gehele bedrag aan verzekering geld uitbetaald moeten worden. En niet een omgekeerde bewijslast. Denk aan ICT-hard-wallets en documenten aan toonder. Hiervan zullen nooit digitale bewijzen van aangetoond kunnen worden. Daarom wordt gekozen voor een kluis.

Reactie De Nederlandse Kluis:

Geachte heer Lok,
Net als bij andere verzekeringen geldt bij uw kluisverzekering dat u moet aantonen in geval van schade wat u fysiek in uw kluis heeft liggen.
Onze verzekering vergoed in geval van brand of braak de waarde van de cryptowallet.
Dit is de digitale portemonnee, vaak in de vorm van een speciale USB stick, waarop een code staat die toegang geeft tot iemand zijn cryptovaluta of cryptomunten.
De waarde van de cryptovaluta (bitcoins of andere munten) die mogelijk verloren gaan als iemand zijn cryptowallet kwijt raakt vallen onder gevolgschade.
Gevolgschade wordt door de meeste verzekeraars niet vergoed en ook bij onze verzekering is er geen vergoeding voor gevolgschade.
Het grootste gevaar voor u, die zijn cryptowallet in de kluis bewaard is brand.
Hierbij gaat de wallet verloren en verliest u uw toegang tot uw cryptovaluta.
U kan zich hier tegen beschermen door een tweede wallet of back-upcode op een andere plek te bewaren dan in de kluis.
Dit zou bijvoorbeeld in een tweede kluis kunnen zijn op een andere locatie.
Een alternatief is dat u de waarde van uw cryptovaluta los verzekerd via een andere verzekeraar.
Dit kan u zelf aanvragen bij een verzekeraar, waarbij u kan vermelden dat uw cryptowallet veilig ligt opgeslagen bij De Nederlandse Kluis om misschien in aanmerking te komen voor een korting op de premie.
Omdat Rotterdam een vrij drukke vestiging is wordt de doorloop zo snel mogelijk gedaan zodat we de wachttijd zoveel mogelijk kunnen beperken.
Het kan dus voorkomen dat u met meerdere klanten aan de balie staat.
Tijdens de aanmeldprocedure of een contractbespreking zullen daarom nooit persoonlijke gegevens van een klant hardop uitgesproken worden.
Privacy staat bij ons hoog in het vaandel, wij zullen ook te allen tijde deze bewaken.
Wij hopen dat we u naar aanleiding van onze uitleg u weer met veel plezier mogen ontvangen op onze vestiging.
Charlotte

Score voor De Nederlandse Kluis: 3/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Nee
Afgenomen dienst: