Review De Kwast
Begin april kocht ik een prachtige Mabef schildersezel bij De Kwast. Een bewuste keuze om lokaal te kopen en het MKB te steunen ook al zag ik dat dit type schildersezel online 15,- goedkoper was. Ik verwachtte dat er prettige service tegenover zou staan.
Uiterlijk na twee dagen zou de ezel via PostNL worden bezorgd maar…deze raakte zoek en werd 14 dagen na aankoop - beschadigd- geleverd.
“Het komt goed”, aldus medewerkster M. van De Kwast. “We bezorgen een nieuwe ezel DIE WE BIJ DE KWAST IN ELKAAR ZETTEN”. Met deze toezegging was ik heel blij want zelf in elkaar zetten leek me een lastig en zwaar klusje.
Toen de concrete afspraak voor bezorging van de nieuwe, in-elkaar-gezette ezel na vier weken telefonisch zou worden gemaakt, bleek dat de bedrijfsleider de belofte had overruled! Deze werd doodgewoon afgezegd! De werkelijke reden: “Wij zetten schildersezels niet in elkaar. Dat doen we niet”.
Verbijsterd en vooral diep teleurgesteld was ik over het feit dat een herhaalde belofte niets voorstelde. Uiteindelijk heb ik een nieuwe ezel ontvangen en een kleine korting kunnen bedingen. Hier moest ik zelf om vragen en deze stond in geen verhouding tot de belofteverbreking.
Medewerkster M. was steeds welwillend en servicegericht - ik vertrouwde haar op haar woord dat het goed zou komen- maar zij werd op gênante wijze overtroefd: de bedrijfsleider van De Kwast ging niet achter de belofte van zijn medewerker staan! Bovendien bleef hij zelf lafhartig buiten beeld.
Deze bedrijfsleider doet zijn bedrijfsnaam wel alle eer aan: een rare kwast! En een koppige, domme ezel bovendien!
vriendelijke servicegerichte medewerker M. die belofte deed dat beschadigde ezel zou worden geruild en de nieuwe in elkaar gezet zou worden geleverd
Bedrijfsleider zou belofte van zijn medewerker aan klant moeten nakomen, zelf het lef moeten tonen het woord te voeren en zijn medewerker niet zo pijnlijk overrulen!