T.C. Borst

De spiegelkast via internet besteld en snel en prima afgeleverd. Echter, het elektrische snoer, waarmee de verlichting aan en uit gedaan kan worden, eindigt in drie bloot gemaakte aders. Geen stekker of iets van dien aard. De kast sluit naadloos aan op de muur. Gevolg: je moet òf een gat in de aluminium omlijsting maken, òf een gleuf in de muur hakken, òf een gat door de muur boren en in de kamer erachter een verbinding met een stopcontact maken. In alle gevallen is het snoer te kort. Volgens de leverancier moest ik er maar een dobbelsteentje tussen zetten en het omhulsel om de drie aders verwijderen daar waar het snoer de kast verlaat. Dat doen ze in de showroom ook. Aangezien de kast echter voor de badkamer bedoeld is, lijkt me dit geen veilige oplossing. Gevolg, de kast hangt nog altijd niet. Daarvoor moet een monteur komen, want zelf kunnen we dat niet.

Reactie Designspiegels.nl:

Goedendag,
Hartelijk dank voor uw reactie.
Mijn collega heeft inmiddels nog een keer contact met u opgenomen. Ik heb van hem begrepen dat u een stopcontact aan de linker zijde van de spiegelkast heeft, waarop de spiegelkast aangesloten dient te worden. Zoals besproken is dit een specifieke situatie daar de spiegelkast normaal gesproken op een wandcontactdoos direct achter de kast aangesloten dient te worden. Vandaar dat onze spiegelkasten (en spiegels) aan de achterzijde zijn uitgevoerd met een kabel waarbij de uiteinden zijn gestript voor een eenvoudige montage met een kroonsteen of lasklem.
Bij het eerste contact na aankoop heeft u ons geïnformeerd over uw badkamer situatie en hebben we geprobeerd om met u mee te denken om tot een oplossing te komen. Een daarvan was inderdaad dezelfde die wij ook in de showroom hebben toegepast, aangezien wij hier geen wandcontactdozen direct achter de spiegelkasten hebben. Daar waar de kabel de spiegelkast verlaat, kan de witte buitenmantel een stukje worden verwijderd, zodat de kabel hier dunner wordt en de tussenruimte tussen kast en wand beperkt blijft. Een andere oplossing die wij aangedragen hebben, is om een voeg op de plek waar de kabel te spiegelkast verlaat uit te diepen, zodat de kabel (eventueel zonder buitenmantel) hierin kan komen te liggen. De spiegelkast blijft dan netjes vlak tegen de wand. In beide gevallen is het naar onze mening een veilige oplossing, omdat de 3 stroomaders niet bloot liggen.
Ik hoop dat uw monteur de spiegelkast inmiddels heeft kunnen aansluiten op het stopcontact. Mijn collega neemt een dezer dagen nog contact met u op.
Met vriendelijke groeten,
De Spiegelfabriek

Score voor Designspiegels.nl: 2/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Nee