Over de Mekong, Vietnam en Cambodja
Hoe heeft u uw reis met Destin ervaren?
Als ervaren cruisers nu voor het eerst een riviercruise meegemaakt en zeer positief verrast geraakt. Want met de wal in zicht valt er ongelooflijk veel te zien en voelt iemand zich al snel onderdeel van het landschap en het leven aan de rivieroevers. De 7 nachten cruisen aan boord van de Mekong Navigator zijn ons zeer goed bevallen. Het schip is zijn vijf sterren echt waard; de excursiedichtheid is groot, de gidsen waren top en hun Engels goed verstaanbaar en alles is strak georganiseerd. Tot en met het schoonmaken van schoenen bij herentree op het schip. De suite (in ons geval op niveau 2 - gelijk met het restaurant) is te vergelijken met de beste suites op de mooiere cruiseschepen op zee. Ook de programma's in Saigon en Siem Reap waren top - en ook weer goed begeleidt door een plaatselijke gids. Houdt wel rekening met relatief lange bustransfers van het naar het schip; vooral de transfer van Kampong Chang naar Siem Reap vraagt 5 uur. Tip: neem voldoende dollars in kleine coupures mee om plaatselijk gidsen en bootbestuurders te kunnen tippen - de verwachting dat dit moet gebeuren wordt nogal expliciet gemaakt.
In ons geval koppelden wij nog een week strandvakantie aan het begin (Vietnam) en eind (Thailand) van het 14 daagse Mekong programma. Maar ook alle boekingen en transfers waren voortreffelijk georganiseerd. Kortom: een groot compliment voor Friendship cruises.