Sterke punten, waar blinken wij in uit.
Nergens
Verbeterpunten of tips, wat vindt u belangrijk?
Wij zijn 6 weken terug ivm sufheid langsgeweest bij Dierenkliniek Rotterdam. Mijn kat Chico speelde niet meer ondanks hij nog maar 3,5 maanden oud was. Zijn eetlust was wel goed, maar begon steeds minder water te drinken. Hij reageerde anders dan normaal en begon spontaan te likken aan stenen/muren.
Na 2 consulten bij het dierenziekenhuis Rotterdam (Lomberdijen) werden de klachten steeds erger. De DA hebben niks kunnen constateren, ze wisten niet wat het kon zijn en lieten het voor wat het was. Ondertussen merkten wij thuis dat de klachten steeds heftiger werden zoals minder alert, geen eetlust en grondig krabben aan de oren. Ik had de hoop al opgegeven bij de artsen en begon mijn eigen onderzoek te doen op het internet. Ik kwam uiteraard uit op diverse ziektebeelden: oormijt, oorontsteking, FIP- virus, hersenbloeding, tia, vocht in de hersenen, vestibulair syndroom, cerebellaire ataxie enz.
Bij de derde consult heb ik al deze diagnoses bespreekbaar gemaakt met de arts (wat eigenlijk hen taak was), waarbij ze uiteindelijk bloed hebben afgenomen. De eiwitgehaltes waren hoog, maar blijkbaar toch niet voldoende om een ziektebeeld te kunnen schetsen?
Wij vertrouwden het niet en hebben besloten de bloedwaardes op te sturen naar het buitenland en tot onze grote schrik kregen wij als respons dat het hoogstwaarschijnlijk een ontsteking kan zijn in de hersenen gezien de klachten. Dit hebben ze in het buitenland kunnen diagnostiseren mbv de bloedwaardes en de klachten die we erbij hebben vermeld!
De klachten werden steeds erger en de poten van Chico konden het niet meer aan. Het begon met een dronkemansloop en vervolgde zich met een ‘verlamming’.
Wij hebben meteen het spoedziekenhuis ingeschakeld en een MRI scan laten uitvoeren. Gezien de late zorg van dierenziekenhuis Rotterdam hebben we heel laat een diagnose kunnen vast stellen voor Chico. Het FIP virus heeft zijn hersenen te pakken gekregen, waardoor hij motorisch niet meer stabiel was. We hebben te horen gekregen dat er een behandeling is voor het FIP virus echter is deze nog op het zwarte markt en niet legaal in Nederland. Het spoedziekenhuis zei dat het toch een optie was, maar gezien de late diagnose die vastgesteld is en het verlamd raken van zijn extremiteiten was de kans groot dat deze niet behandeld zou kunnen worden.
Na een paar moeilijke uren hebben wij uiteindelijk besloten om Chico te laten inslapen, omdat wij hem geen pijn meer wilden laten lijden. Wij allen hebben een moeilijk en emotionele periode doorgemaakt, wat wij uiteraard nooit meer zullen vergeten.
9 jaar studeren en dan nog te naïf zijn als het gaat om het stellen van een diagnose noch opstellen van de juiste behandelplan. Ipv ons de weg te wijzen, hebben wij jullie de weg gewezen. Nu zijn we te laat! Hartelijk bedankt … mijn kat is overleden, we zijn te laat.
Reactie Dierenziekenhuis Rotterdam:
Allereerst sterkte met het verlies. Dierenziekenhuis Rotterdam kan zich totaal niet vinden in uw feedback. Zelf heeft u aangegeven geen echo te willen en er is gezamenlijk besloten antibioticum traject te starten en vandaaruit verder onderzoek. Als u nog vragen / opmerkingen heeft, u kunt gerust contact opnemen.