Sven Dekker

Artikelen die verkocht zijn blijven op hun site of marktplaats staan. Nadat je telefonisch contact opneemt blijkt het artikel ineens verkocht. Ook een mail die ik de avond daarvoor had gestuurd was niet gelezen. Ook staat er bij de artikelen niet bij dat het gaat om een demo model / gebruikt, terwijl het in mijn geval wel zo was. In de winkel Alkmaar was wel positief dat ik gewezen werd dat het artikel beschadigd was, alleen was er geen onderhandelruimte voor de korting die geven werd. 'Take it or leave it' was min of meer het antwoord. Dat vond ik jammer en heel onprofessioneel en een tikkeltje arrogant. Je praat niet over een zakje drop wat je koopt. In de Winkel Alkmaar reageert men terughoudend naar klanten en heeft de eigenaar/filiaalmanager (Ed) meer de behoefte om zelf instrumenten te bespelen dan oog te hebben voor de klant. Als je zelf doorvraagt, krijg je wel het nodige advies. De mensen die daar werken hebben wel veel verstand van zaken, maar minder verstand van klantenbinding, klantvriendelijkheid en hoe je de klant als koning behandeld. Dat begint al bij het dood eenvoudig aanspreken: 'goed morgen', kan ik 'U' helpen i.p.v. niets zeggen en als je ze zelf aanspreekt jouw het gevoel geven dat je ze stoort. Misschien hebben ze iets te veel verstand van hun verkoopwaar, waardoor men passief is geworden. Ik ben dus daarom niet heel enthousiast over de klantvriendelijkheid in de winkel Alkmaar, wel over de kennis die ze hebben.

Kennis van de artikelen die ze verkopen.

Een opleiding (geen cursus) klantvriendelijkheid, klantenbinding en hoe je klanten überhaupt hoort aan te spreken. We zijn niet hun muziek matties/vriendjes die bij hun aan de bar zitten.

Score voor Dijkman Muziek: 2/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Nee