1992 beoordelingen

Dat is een heel verhaal.
Het begon met een verkeerd geleverde kabel, door ons al flink diep in de grond laten graven. Gedoe in de meterkast, twee dagen onverzegeld gebleven. Dat is allemaal prima opgelost, vlot en goed, prima mannen. Zulke dingen kunnen gebeuren, daar hebben wij geen probleem mee.

Wel hebben wij een probleem met het advies.
Hier op onze, dus dan bekende, locatie is overlegd hoe en wat wij wilden en ook dat wij voldoende opbrengst wilden genereren voor de elektriciteit die wij nu per jaar gebruiken, minder dan 2000, plus het kunnen rijden straks van een kleine elektrische auto voor een kleinverbruiker.
Dat leek ons duidelijk, we stelden de vraag hoeveel panelen wij daarvoor nodig zouden zijn. Dat werden er negen.
In tegenstelling tot onze veronderstelling dat het om een voor ons, op onze locatie, passend advies zou gaan blijkt nu dat dat niet het geval was. Er is gerekend met de mogelijke opbrengst in de ideale situatie.

De hele maand april zou ons 436 kWh op moeten leveren gemiddeld, dat is 218 voor de laatste twee weken.
Wij hadden 140 kWh ipv 218.
Wij snappen prima dat het weer grillig kan zijn maar het aantal zonne uren was er wel en het verschil is wel heel groot!

Wij zijn hier van geschrokken, behoorlijk zelfs.
Als we dit hadden geweten hadden we de gegarandeerde opbrengst mogelijkheid geregeld, dan was er vast veel beter naar gekeken.

Het bedrijf aanbevelen, ja. Met het verhaal zelf goed te weten en te vragen bij het gesprek aan huis.

Score voor Dijkman Zonne-energie: 3/5
Zou u Dijkman Zonne-energie aanbevelen? Ja