Gemma de Vries

Wij zijn van 1tot10 juni meegeweest , veelzijdig Polen.
We hadden een fantastische chauffeur , Martijn, het was zijn 2e reis naar dit land. Hij had het goed voorbereid. Wist ons veel te vertellen . Reed rustig, knap om een 15 m lange bus overal doorheen te kunnen manoeuvreren . Het contact met de groep reizigers was uitstekend, niets leek hem te veel. Had zelfs voor muziek gezorgd die de groep aansprak. De reis was zeer afwisselend, we hebben de prachtigste steden bezocht, soms wel jammer dat de gidsen wat breed van stof waren, zal ook wel aan hun enthousiasme over hun stad en land gelegen hebben,maar een beetje meer kijken wat een groep echt interesseerde maakt het wat aangenamer, zeker als het warm is.
De hotels waren goed, alles naar zijn waar, de reissom was niet extreem hoog, dan kun je ook geen Hilton verwachten.
Een hotel was zeer lawaaierig, bruiloftsfeesten tot diep in de nacht, niet bevordelijk voor de nachtrust. Martijn heeft daar al over gesproken met de eigenaar en dit aan jullie doorgegeven. Een pluimwederom voor hem dat hij het niet zomaar laat gebeuren. Ook voor zijn eigen nachtrust, hij moet ons tenslotte weer uitgerust kunnen vervoeren.
De excursies waren allen de moeite waard, het museum van Schindler viel ons persoonlijk wat tegen had er meer van voorgesteld.
Er waren gasten die niet vooraf de excursie naar Auswitchz geregeld hadden maar wel meewilden, dit heeft Martijn ook weer goed kunnen regelen voor hen.
U hoort wel het was een zeer afwisselende reis, het beeld over Polen hebben wij bijgesteld een prachtig land waar de bewoners terecht trots op mogen zijn. Het "rijke roomse leven" hebben wij ook mogen aanschouwen het was op sacramentsdag in alle straten en pleinen te zien ook in het bedevaartsoort Chesna Gora , het leek vergeleken met hier of de tijd had stilgestaan ,geloven wordt daar nog anders beleden.
Het is een reis om anderen aan te bevelen, we hadden het geluk met prachtig weer, de groep reizigers waren ook gelijkgestemde mensen, een ieder was geïnteresseerd in het land en zijn geschiedenis en dat maakte het grote verschil met bijv een reis naar De Costa,s.
De begeleiding verdiend een dikke pluim, maar dat had u ook al begrepen. Gaan indien mogelijk nog graag een keer met Effe Weg mee hopelijk treffen we weer een fijne begeleider,daarmee valt of staat ook voor een deel de reis.

Welke reis heeft u gemaakt?

Een ieder hield zich aan de afspraken, op tijd vertrekken bijv. Geen wanklank gehoord

Score voor Effeweg.nl: 5/5
Zou u in de toekomst weer voor Effeweg.nl kiezen? Ja