EKOMENU

Wat vind je van de recepten?
Wat vind je van de productkwaliteit?
Wat vind je van je contact met de klantenservice?
Wat vind je van de informatie op de website?

Regien de Graaff

Prettig vind ik het gebruiksgemak van Ekomenu. Het is fijn om drie keer per week niet zelf iets te hoeven verzinnen en boodschappen te doen. De bezorgservice werkt meestal erg goed.
Ook fijn is het feit dat de ingredienten biologisch zijn en doorgaans van goede kwaliteit.
De recepten zelf zijn erg wisselend. Ik heb het gevoel dat zich hier wreekt dat er geen chef aan het hoofd staat maar een vegan lifestyle blogger. Sommige recepten zijn echt lekker; zoals de bladerdeegpizza met bietencreme en vegan roomkaas. Andere zijn wel prima. Sommige recepten zijn ronduit merkwaardig of onaf; dan worden er alleen groenten met saus gepresenteerd en ontbreken bijvoorbeeld de koolhydraten en eiwitten volledig. Sommige recepten zijn echt te makkelijk: bijvoorbeeld die voor een "wrap met hummus". Dat is zoiets als een recept geven voor een boterham met pindakaas. Voor dat soort "recepten" staan de prijs en kwaliteit niet meer tot elkaar in verhouding, terwijl die normaal gezien voor Ekomenu wel goed is.
Ik mis een button waardoor je op de website per makkelijk een recensie voor elk recept kan geven. De vegan recepten van Ekomenu moeten echt nog een ontwikkeling doormaken, en zo'n button zou die ontwikkeling een slinger kunnen geven.
Kortom, zeker bij gebrek aan vegan alternatieven blijven wij nog wel een tijdje aangewezen op Ekomenu, maar de kwaliteit van de recepten maakt dat ik een overstap zou overwegen als HelloFresh ook zo'n box zou aanbieden.

Score voor EKOMENU: 3/5
Zou je Ekomenu aanbevelen? Ja