Vervelend
Afspraken houden , ik had van 2000 tot eind 2023 een vast contract van 158 euro echter in de zelfde tijd verhoogd naar 171 euro!!! Vervolgens wordt in 2024 het maandbedrag met bijna 100 euro verhoogd terwijl er nog een teruggave van 2023 verwacht wordt????
Reactie ENGIE Energie Nederland:
Goedemorgen,
Bedankt voor het delen van jouw review. Ik begrijp hieruit dat je in de veronderstelling was dat je termijnbedrag bij een vast contract ook daadwerkelijk vast staat. Ik heb je proberen te bellen hierover maar ik kon je helaas niet bereiken.
Een termijnbedrag kun je zien als een soort voorschot voor je jaarlijkse energiekosten. Dit bedrag kunnen we nooit vast zetten omdat dit afhankelijk is van jouw verbruik en bijvoorbeeld ook belastingen en netbeheerkosten. Een termijnbedrag kan dus ieder jaar of soms zelfs meerdere keren per jaar wijzigen. Dit staat ook netjes aangegeven in je contract voorwaarden.
Momenteel kan het inderdaad zijn dat wij je een hoger termijnbedrag adviseren. Dit komt voornamelijk door de verhoging in belastingtarieven en netbeheerkosten per 1 januari 2024. Dit geldt ook voor jou ondanks dat je een vast contract hebt. Deze kosten kunnen wij namelijk niet voor jou vastleggen.
Mocht je nog meer vragen hebben of meer informatie willen, stuur dan gerust een e-mail met jouw gegevens naar socialmedia.nl@engie.com
Ik wens je een fijne dag.
Lisa - ENGIE Webcare