Omdat ik mij meer en meer niet goed voelde dat mijn haarlijn achteruit ging, was mijn droom om een haartransplantatie te laten doen. Je gaat opzoekwerk doen en je komt bij Esteworld terecht door de Belgische acteur en zanger Guther Levi. Ondanks de haartransplantatie in het buitenland is, hebben de filmpjes en de vele reviews van Esteworld mij volledig overtuigd. Ik ben heel blij dat ik die stap heb durven zetten want Esteworld heeft me zeer goed geholpen. Geen enkele vraag was te veel. Ik kon ook alles vragen in het Nederlands via mail of telefonisch voor ik naar Istanboel vertrok. Ik mocht ook mijn vader meenemen naar Istanboel als morele steun. Dag 1: Aan de luchthaven staat een taxi van Esteworld zelf te wachten op jou en die gaat je naar je Hotel brengen. Zelf had ik het Hilton hotel gekregen. Super hotel die heel gastvriendelijk is en een geweldig ontbijt heeft. Ik kreeg ook een berichtje wanneer ik de volgende dag klaar moest zijn voor de behandeling.
Dag 2: De ultieme dag. In de vroege morgen worden we opgehaald met de Esteworld taxi. Daar aangekomen wordt er eerst bloed afgenomen voor te laten testen. Ook voor de A-cell behandeling wordt er bloed afgenomen. Daarna wordt de nieuwe haarlijn getekend en kan ik vragen stellen aan de nederlandse tolk over de nieuwe haarlijn en worden er foto's genomen van de oude haarlijn. Vervolgens wordt het haar afgeschoren en kan men beginnen aan het echte werk. Ze beginnen met de verdoving. De verdoving bestaat uit twee delen. Bij mij deed de verdoving aan het achterhoofd het meeste pijn. (bij andere deed het voorhoofd het meeste pijn). De anesthesist vraagt of ik ergens nog iets voelde en als dat zo was spoot ze op die plek nog wat verdoving bij. Als je dit hebt doorstaan heb je zo goed als geen pijn meer. Dan is het ergste achter de rug. Je kan rustig gaan liggen. Ze vragen soms wel om van positie te veranderen zodat ze overal aan het hoofd goed aankunnen. De A-cell behandeling voel je ook nauwelijks. Het leuke is ook dat er genoeg pauzes zijn om iets te eten en te drinken. Als de behandeling is afgelopen nemen ze terug foto's van je hoofd. Ze geven je een pakketje met daarin antibiotica, pijnstillers, shampoo, lotion, en een koelzakje. Hier wordt alles ook duidelijk in het Nederlands verteld wat je moet doen de volgende dagen. Ook is er een Nederlandstalige handleiding bij het pakketje.
Dag 3: Dit is de rustdag. Op de rustdag heb ik niet veel gedaan. Het slapen is wel wat moeilijk. Je mag niet veel bewegen en je moet op je rug blijven liggen. Je heb eigenlijk geen pijn aan het hoofd maar je bent gewoon wat moe gelegen door altijd op dezelfde plek te liggen.
Dag 4: Hier ga je je hoofd voor de eerste keer laten wassen en brengen ze lotion aan het hoofd. Je gaat dan bij de dokter langs en door middel van een nerderlandse Tolk kan ik nog vragen stellen. Als dit allemaal achter de rug is brachten ze me terug met de Esteworld taxi naar de gewenste luchthaven en dan is het terug naar huis vliegen.
Je wordt echt goed opgevolgd. Je kan altijd vragen stellen als je wilt en zelfs in het Nederlands. super behandeling waar de patiënt echt centraal staat. Ook achteraf, de dag na ik thuis ben, hebben ze mij gebeld of dat alles goed was verlopen en ik kan nog altijd bij hun terecht voor vragen . De vele goede reviews voor Esteworld zijn het zeker waard. Nu wachten op de vele nieuwe haartjes die gaan groeien.