Christiane

Je koopt een Iphone SE 2022 en dan moet je hem terug sturen, omdat Forza hun werk niet hebben gedaan en de uitleg trok op niks omdat dit nog op de iphone staat, "staat nog op een extern beheer van een ander bedrijf". ik dacht dat alle Iphone grondig gecontroleerd werden, dan krijg je als antwoord dat de extern beheerder de iphone terug geconnecteerd heeft met het bedrijf na ze het toestel gecontroleerd hebben, begrijp er niks van.

Reactie Forza Refurbished:

Beste Christiane,
Ik begrijp uit de mailwisseling dat het toestel aangaf in extern beheer te staan van een bedrijf. Dit is heel spijtig. Dit betekent dat het toestel wat wij hebben ingekocht eerder in eigendom is geweest van een bedrijf die hier een beheer op had staan. We nemen de toestellen uit zulke inkoop alleen aan als het beheer is verwijderd. Hier testen we ook op bij ons testproces, als we dit aantreffen is dit directe afkeur van het toestel en zal deze onder geen voorwaarden opgenomen worden in onze verkoopvoorraad.
Helaas is het mogelijk dat deze bedrijven het beheer uitzetten, maar de toestellen niet geheel uit hun beheerprogramma verwijderen. Dit is door ons niet terug te zien, omdat er op het toestel op het moment dat wij testen geen beheer aanwezig is, en het niet zichtbaar is of het toestel nog ergens geregistreerd staat in een beheerprogramma. Dit is niet in de software te achterhalen, dus krijgen we niet te zien.
Wat er dan kan gebeuren is dat een IT-er van het betreffende bedrijf een verkeerde keuze maakt in het beheerprogramma, waardoor het extern beheer weer geactiveerd wordt voor toestellen waar het is uitgeschakeld. Dit heeft dus plaatsgevonden nádat we het toestel in onze verkoopvoorraad hebben opgenomen, en voordat het bij jullie aankwam. Natuurlijk is dit toestel nu niet in orde, en hebben we zodra dat je het toestel naar ons teruggestuurd hebt een terugbetaling van het aankoopbedrag voor je in orde gemaakt.
Groet,
Menno | Forza