Heel veel reistijd t.o.v. reisduur, tuin 1e dag, Sissinghurst, konden we maar half uur bezoeken, neem hier een particuliere tuin die beter rekening kan houden met bootvertraging, bij trein kan dit ws wel. Beroerd hotel, veel lawaai van vliegveld en machinerieën van hotel, kamers klein, bedden wisselend, ik had een slecht bed maar mijn kamergenoot een prima, eten heel matig, vaak zijn toetjes op, bij laatste ontbijt was er én geen yoghurt én geen kaas én geen honing. Nee niet meer doen. Felbridge is toch veel beter! Een reisleider die ook eens wat over land en volk vertelt zou iets extra's zijn, Engeland is zo bijzonder en dat komt zo weinig uit de verf en vertellen kost geen extra tijd als je toch alsmaar in bus zit. Tuinen liggen heel ver uit elkaar, we zitten dicht bij Wakehurst maar daar rijden we voorbij, een wat compactere planning moet toch mogelijk zijn. Perch Hill van Sarah Raven, heel dicht bij maar wij rijden naar Chichester. De tuinen waren prachtig, maar de planning kan veel beter (zeg ik, iemand die het niet hoeft te organiseren..) Qua reispapieren: mijn medereiziger hoort of ziet niets van Garden Tours, geen reispapieren, geen enquête, geen rekening. En dan als laatste: maak nu eens een fatsoenlijke deelnemerslijst met voornamen en plaatsnamen. Dat iemand is Utrecht opstapt is voor deelnemers onbelangrijk, dat is voor de organisatie, maar ik wil vlug de groep leren kennen. Overigens is dat onmogelijk als de groep zo groot is, een wat kleinere groep zou ik meer waarderen. Wel erg leuk, een tuinenreisje.