Na veel reviews en ervaringen te hebben gelezen op internet hebben we gekozen voor Grando. Het verkoopgesprek voor onze keuken verliep dan ook prettig. Er werd meegedacht over eventuele 'problemen' en er werd dan een passende oplossing voor geboden. (Bijvoorbeeld de afmetingen van de kastjes e.d.)
De monteur zou de keuken in 1 dag plaatsen en zou doorgaan totdat het klaar was. Dit was niet het geval, stipt half 6 hield hij er mee op. De tweede keer dat hij langskwam zou hij het afmaken. Opzich geen probleem, er was al aangegeven dat het gemiddeld zo'n 1,5 dag duurt om een soortgelijke keuken te plaatsen. Echter, de tweede keer dat hij langskwam had hij het nog niet af. Bij de derde keer bleek dat een la onder de oven niet zou passen en er moest dus een nieuw frontje worden besteld. Uiteindelijk is de monteur vier keer langsgeweest. Bij het plaatsen bleek er ook een probleem met de afzuiging van de afzuigkap. Volgens de monteur kon het niet anders dan dat we een buis 1 meter uit de gevel van het huis moesten laten steken. Dit omdat de bocht niet gehaald kon worden. Na vele mails, telefoontjes en een bezoek aan Grando werd al gauw de oplossing gevonden in een flexibele buis. Dit zou echter wel voor onze eigen kosten zijn, terwijl we bij het verkoopgesprek het hier duidelijk over hebben gehad. Aan de hand van foto's en tekeningen werd ons bij het verkoopgesprek gezegd dat dit geen probleem zou zijn.
We hebben gekozen voor een dun keukenblad omdat we dit erg mooi vinden. Helaas zit dit in de hoek niet helemaal goed vast en dit kan ook niet beter verholpen worden volgens de monteur. Als je er op drukt beweegt het blad helemaal op en neer. Waarschijnlijk het risico van een dun blad, maar dit hadden we graag van te voren geweten.
De montagekosten zouden we de laatste keer dat de monteur langs kwam contant aan hem betalen en hij zou ervoor zorgen dat dit bij Grando terecht kwam. De monteur wist hier echter niks vanaf. Door alle hectiek van de overige verbouwing zijn wij het uiteindelijk ook vergeten totdat we een week geleden een aanmaning kregen. De rekening die in de bijlage van de mail zat was de eerste rekening die wij ooit gekregen hebben van de montagekosten. Aanmaning is dan wel een zwaar woord. Grando heeft het bedrag van de montagekosten uiteindelijk bij ons thuis op gehaald, dit was wel fijn, zo hoefden we er zelf niet nog meer moeite in te steken.
De laatste keer dat de monteur langskwam vroegen wij of het afkitten er ook bij zat of dat we dit zelf moesten doen. Dit zat er bij en wilde hij wel doen. Nadat hij zijn spul had ingepakt vroeg hij ons te kijken en bleek dat hij de helft van de naadjes en kieren niet had gekit! Toen wij hem hier op wezen keek hij alsof hij water zag branden. Het is wel gekit uiteindelijk. Vervolgens zouden we de rekening van het kitten wel krijgen deelde hij mee. Terwijl we van te voren te horen hadden gekregen dat dit er gewoon bij zat.
Op het eerste gezicht ziet de keuken er zeer degelijk en goed uit maar als je goed kijkt zie je toch wat puntjes. Het keukenblad zit dus los, er zitten al krassen in de wasbak en de plint onder de vaatwasmachine laat al los. Dit verwacht je niet bij een keuken van €6.000 .
Al met al is onze ervaring met Grando dat zodra het geld binnen is je ontzettend veel moeite moet doen om iets gedaan te krijgen. Deze indruk kregen wij totaal niet bij het verkoopgesprek en daarom hebben we ook voor Grando gekozen. We zouden Grando zeker niet aanraden bij vrienden en kennissen en als we zelf nog eens een nieuwe keuken kopen gaan we ook zeker niet naar Grando.