Mooie keuken, slechte communicatie en service
Let op, de review gaat alleen over Grando Breda.
In december 2022 een mooie keuken gekocht bij Grando in Breda. De verkoopster had verstand van zaken en ervaring en heeft ons uitstekend geholpen. De keuken voldeed volledig aan onze verwachtingen! De keuken zou uiteindelijk begin december 2023 worden geplaatst. Tot zo ver waren wij uiterst tevreden!
Onze verkoopadviseur was (helaas) inmiddels naar een andere vestiging van Grando gegaan en wij hadden vanaf dat moment contact met een andere dame van Grando. Dat contact verliep uiterst stroef. Ze reageerde niet of nauwelijks op gestelde vragen en beloofde dingen die ze nooit heeft nagekomen.
Zo bleek net vóór de installatie dat de vriezer niet geleverd was en dus op een later moment moest worden nageleverd en geinstalleerd. Kan gebeuren. Onze verkoopadviseur beloofde ons toen een tijdelijke leenvriezer. Echter bleek dat deze al was uitgeleend aan iemand anders. Kan ook gebeuren. Echter moest ik hier telkens zelf achter aan en kwam er geen enkele communicatie vanuit Grando helaas.
Ook zou ik, omdat inmiddels de inhoud van onze tijdelijke vriezer was ontdooid en bedorven, worden gecompenseerd voor het weggooien van de inhoud.
Ook hier weer moest ik zelf achteraan. We zijn nu ruim een half jaar verder en ik heb nooit meer iets van deze beloofde compensatie vernomen..
Toen kregen we de boodschap dat de leenvriezer niet meer ging komen en dat we maar moesten wachten totdat de inbouw vriezer zou worden geleverd.
Tot grote verbazing stond een korte tijd later iemand voor de deur met wél een leenvriezer..
Uiteindelijk was dat dus fijn, máár de communicatie hierover was uiterst slecht/vreemd te noemen.
Dan was er nog meer wat mis ging. Er bleken een aantal panelen beschadigd te zijn en dat heb ik direct gemeld aan Grando. De snelle reactie van Grando gaf ons het vertrouwen dat dit snel opgelost ging worden door nieuwe panelen. Dat bleek deels waar te zijn want een aantal panelen werd vrij snel geleverd en gemonteerd. Op 1 paneel na. Om een lang verhaal kort te maken: dit ene paneel is uiteindelijk 7 maanden ná de installatie van onze keuken pas goed gemonteerd. In totaal is dit 8x mis gegaan door allerlei fouten vanuit Grando.
Er gingen dus vanalles mis. Dat is vervelend, maar kan gebeuren! Dan gaat het erom hoe je als bedrijf meedenkt en -voelt en oplossingsgericht te werk gaat. Daarin heeft Grando Breda ons enorm teleurgesteld. Met name vervelend vonden wij dat er simpelweg niet werd gecommuniceerd, sowieso nooit proactief en altijd was ik degene die contact moest zoeken met Grando ipv andersom. Ook is er geen enkele keer een excuses aangeboden of gezegd 'hè wat vervelend dat we het elke keer fout doen o.i.d." . De beloofde compensatie voor het weggooien van de vriezerinhoud is ook nooit gekomen.
Onze keuken is geweldig, maar we hebben door alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd een vervelend gevoel over gehouden aan Grando Breda. Jammer, want het had zo makkelijk anders kunnen zijn als men zich er van bewust zou zijn dat hoe ze hebben gehandeld echt niet kan. Proactief communiceren had al een wereld van verschil gemaakt.
Onze conclusie: Grando levert prima keukens, maar reken bij vestiging Breda niet op een adequate service bij problemen.