Grando Wormerveer: goede en slechte koningen
Bij Grando Wormerveer geweest om zicht te krijgen op wat een keuken bij hen mij zou gaan kosten. Daarvóór bij drie andere keukenzaken, waaronder een andere Grando, geweest en ook daar offertes laten maken. Bij alle zaken ben ik vriendelijk geholpen..
Dhr Hoek echter wilde na het eerste oriënterende gesprek met hem en na het opmaken van de offerte direct een handtekening voor akkoord hebben. Ik heb hem verteld dat ik niet over één nacht ijs ging en dat ik niet onder druk gezet wilde worden. Wanneer ik dan wel een handtekening kon zetten vroeg hij. Ik gaf aan dat ik binnen een week zou reageren. Na precies een week kreeg ik een mail, waarin dhr Hoek vroeg om een update betreffende de keuken. Deze manier van zaken doen en het druk zetten op mij als potentiële klant zat me niet lekker en na een gesprek met mijn installateur heb ik besloten om naar een kleinere keukenspeciaalzaak te gaan waar hij goede ervaring mee had.
Ik heb dhr Hoek gemaild dat ik afzag van de aankoop van de keuken met vermelding van de reden: de manier waarop hij mij had willen overhalen om een handtekening voor akkoord te zetten. Hierna ontving ik volgende mail:
Het is gebruikelijk om na een verkoop gesprek waarin ik een nette prijs voor had gemaakt waar u zelf ook tevreden mee was om de order te vragen , als je dat niet doet verkoop je nooit wat . Dat heb ik ook in uw situatie gedaan .
Verder heb ik daarna de tijd geven om nog een en andere met u styliste en aannemer te checken . Daar in heeft u paar keer een uitstel gekregen om dit te regelen .
Ik ben dan ook zeer verbaast over deze mail , en voel me daarom ook zeer gebruikt ! Maar ach we zijn maar verkopers , die je op deze manier nog even een trap na geeft . Kijk de klant is koning , maar je hebt slechte en goede koningen .. u mag zelf invullen wat u zelf bent in mijn ogen .
Ik wens u veel succes met u aankoop bij een kleine keuken zaak , hoop dat zij nog bestaan als u ooit nog eens iets nodig heeft op gebied van service!
Het gaat u goed !
Ruud Hoek ondernemer
( al 35 jaar succesvol ! )
Buiten alle spel- en stijlfouten (….) vind ik dat bovenstaande veel zegt over dhr Hoek, over hoe hij naar klanten kijkt en over zijn manier van zakendoen.
U bent gewaarschuwd..
Het is niet van deze tijd om op een respectloze manier druk te zetten op een klant. Advies: ga terug naar de schoolbanken om te leren dat je met klantvriendelijkheid meer omzet genereert dan met een agressieve verkoopstijl