Heb regelmatig gebeld met Greenchoice. Maar nog nooit enig antwoord gehad op mijn vraag.
Mijn verbruik is volgens Greenchoice met 71% gestegen. Hoe is het mogelijk dat mijn verbruik gestegen is. Terwijl ik niet anders stook dan vorig jaar.
Nog nooit hebben ze daar antwoord op gegeven. En wordt ook niets wijzer ervan.
Reactie Greenchoice:
Beste Henk Koelewijn,
Vervelend om te merken dat het contact met onze medewerkers je geen antwoord heeft gegeven op je vraag over je verbruik. Dat is natuurlijk wel onze bedoeling. Ik zie bij je gegevens dat de collega's die je gesproken hebt, hebben uitgelegd (of dat in ieder geval geprobeerd hebben) dat het met de doorrekening van je verbruik heeft te maken. Wanneer je bijvoorbeeld twee maanden na je jaarnota je verbruik checkt, wordt het verbruik uit die twee maanden omgerekend naar een jaar. Hiervoor gebruiken we een model voor de verdeling van energieverbruik door een jaar heen. Het zou kunnen dat jouw energieverbruikspatroon afwijkt van dit model. In dat geval klopt de voorspelling die het systeem geeft natuurlijk niet.
Om na te gaan of dit inderdaad het geval is, heeft de medewerker die je het laatst gesproken hebt, gevraagd om over twee maanden terug te bellen. Dan kunnen we met meer zekerheid zeggen of je verbruik erg afwijkt van ons model. Dus laten we er over twee maanden nog eens naar kijken.
Vriendelijke groet,
Bob van Greenchoice