Waardevol seminar van Jos Rovers gevolgd tijdens event van Stichting Gouden Oor. Geïnspireerd daardoor de 3-daagse training Zelfsturing en heelwording gevolgd. Helaas was Jos daar zelf afwezig als trainer. Pluspunt van de training was het ervaringsgerichte leren en zelf even onderdeel zijn van het proces. Dit kost wel heel veel tijd, waardoor ik mijn verwachting als trainer (zelf) moest bijstellen. Het is geen train-de-trainer voor wie dat verwacht. De groep bestond uit 16 deelnemers. Op twee van de drie dagen werd de training verzorgd door één trainer. Over deze keuze heb ik mij enorm verbaasd omdat één trainer op 16 deelnemers onvoldoende aandacht kan geven aan begeleiding dan wel emotioneel opvangen van mensen. De kwaliteit van de (extern ingehuurde) trainers is prima. De locatie midden in het bos is fantastisch. Tip: reserveer geen kamer op de zolderetage. De eindtijd van de trainingsdag(en) kwam niet overeen met de online vermelding op de website. De prijs van de training knaagt aan mij, het voel meer als winstmaximalisatie- dan als een purpose-driven cyane organisatie. Het boek van Laloux en een vergaderarrangement zou minstens bij de prijs inbegrepen moeten zijn.