Diep teleurgesteld en met gevoelens van onmacht en boosheid zijn wij achtergebleven na ons contact met het Rijswijks Vloerenhuis.
Met dit bedrijf willen wij geen zaken doen.
De verkoper praat veel maar luistert blijkbaar totaal niet! Daarbij worden toezeggingen gedaan en afspraken gemaakt waar betrokkene later onverwachts op terugkomt.
De verkoper benoemt dat er volgens hem sprake was van miscommunicatie. Wij noemen dit simpelweg verwachtingen wekken, afspraken maken en deze vervolgens niet nakomen.
Vanzelfsprekend heeft deze vertrouwensbreuk er toe geleid dat wij de al gedane bestelling hebben geannuleerd.
Hieronder een toelichting van hetgeen heeft plaatsgevonden.
Medio november 2021 hebben wij een eerste afspraak gemaakt met de verkoper. We hebben verteld over de waterschade bij het aanwezige traditionele parket (30 jaar oud, visgraat, gelijmd en gespijkerd) en dat hierbij de ondervloer omhoog was gekomen. Tevens verteld dat de bestaande, betonnen vloer niet egaal was maar een vorm van kuip had. Duidelijk gemaakt dat deze oude parketvloer verwijderd zou moeten worden.
Ons werd verzekerd dat zij voor verwijderen van de oude parketvloer zouden zorgen en ze de betonnen vloer hierna zouden egaliseren. Daarna zou pas een nieuwe vloer gelegd gaan worden.
Na diverse contacten en het enkele malen thuis kunnen bekijken van stalen, hebben we de keuze gemaakt voor een pvc vloer. We hebben afgesproken dat de werkzaamheden in de tweede week van september 2022 zouden gaan plaatsvinden.
Op 7 december hebben we getekend voor de bestelling van pvc en ondervloer, tevens een aanbetaling van € 500,-- gedaan.
Ons werd uitgelegd dat ze het in december erg druk hadden, en ook twee weken waren gesloten. Maar direct na opening in januari 2022 zouden we gebeld worden voor een huisbezoek. Daarbij zouden de concrete metingen worden gedaan en praktische zaken als het al dan niet verwijderen van een kast worden besproken. Dan zouden we ook de complete offerte krijgen voor alle benodigde werkzaamheden.
Helaas werden we in januari niet gebeld. Op 1 februari hebben we daarom zelf contact opgenomen. Omdat de werkzaamheden pas veel later zouden worden uitgevoerd vond de verkoper het aanvankelijk niet nodig om op korte termijn op huisbezoek te komen. Na aandringen van onze kant, werd toch een afspraak gemaakt, voor vrijdag 25 februari.
Op die vrijdag kwam de verkoper aan huis. Bij het bekijken van de oude vloer gaf hij aan dat de nieuwe vloer ook over de bestaande heen gelegd zou kunnen worden. We hebben hem er op attent gemaakt dat we al eerder hadden gesproken over de waterschade.
De verkoper heeft vervolgens de locatie bekeken en opgemeten. Ook de plinten in de keuken zijn even weggehaald zodat de bestaande ondervloer kon worden bekeken. Hierna werden alle afspraken gemaakt: waar wij voor zouden zorgen (de begane grond leeg, enkele kastdeuren en een strip verwijderen), wanneer de werkzaamheden van de vloerverwijdering zouden beginnen en dat het totale project (inclusief egaliseren en het leggen van de nieuwe vloer) een week zouden duren, met een eventuele uitloop van twee dagen. Toegezegd werd dat we diezelfde vrijdag, of uiterlijk de maandag erna, de offerte voor de werkzaamheden zouden krijgen.
Tot onze verbijstering belde de verkoper op maandag 28 februari en meldde plompverloren dat het bedrijf de verwijdering en egalisering van de nu aanwezige vloer toch niet voor zijn rekening zou nemen. We moesten daar vooraf maar een ander bedrijf voor inschakelen. Het leggen van de vloer wilden ze daarna wel doen.
Vanzelfsprekend hebben wij ons ongenoegen hierover kenbaar gemaakt. Tevens is het vertrouwen dusdanig geschaad dat we nieuwe afspraken niet zouden durven geloven. De bestelling is hierop geannuleerd.
Fam. P. Tigges
Reactie Het Rijswijkse Vloerenhuis:
Beste P. Tigges,
Jammer dat u teleurgesteld bent en met gevoelens van onmacht en boosheid zit nav onze eerlijkheid mbt uw situatie. Dec'21 bent u bij ons geweest en hebben wij aangegeven dat wij parketvloeren verwijderen en een nieuwe vloer plaatsen. Na het kosteloze huisbezoek is geconstateerd dat door de manier van plaatsen van uw parketvloer wij niet beschikken over het juiste gereedschap en ervaring. Zoals u weet werken wij met eigen personeel en kunnen helaas niet op uw wensen ingaan; een extern bedrijf inhuren en de kwaliteit garanderen. Telefonisch en 2 x per email hebben wij verzocht om uw bankgegevens voor terugbetaling vd aanbetaling. Aangezien de werkzaamheden bij u thuis ingepland stonden voor de week van 12 sept '22 wensen wij u succes met het bedrijf die eventueel het wel waar kan maken voor u.
Serge Bechan
Het Rijswijkse Vloerenhuis