Ruben Ruben

Leren nee zeggen is wat ik dacht te leren, maar deze training omvat zoveel meer. Geen theoretisch geneuzel, maar praktijkgerichte oefeningen die met de hele groep doet. Ongemakkelijk? Totaal niet. De trainster luistert naar iedereen persoonlijk en oefent waar jij mee zit, waar jij tegen aan loopt in het dagelijks leven. Waarom lopen anderen toch altijd over mee heen? Waarom zei ik nee, maar krijg ik toch die rot klus? Hoe kan ik kort en bondig mijn standpunt duidelijk maken en hoe blijf ik bij mijn standpunt! Allemaal dingen waar we allemaal tegenaan lopen, maar we liever niet over praten omdat het ons wel eens zwak kon laten lijken...

Van te voren wordt de afspraak gemaakt respect en waardering voor elkaar te hebben en houden. Met deze basis durfde iedereen zich kwetsbaar op te stellen en datgene te oefenen waar ze in het dagelijks leven tegen aan lopen.

Door deze training heb ik vooral inzicht gekregen in het waarom ik tegen bepaalde dingen aanloop en vooral wat IK er zelf aan kan doen. Durf te spreken en durf de confrontatie aan te gaan. Wees niet bang voor jezelf op te komen.

Ik kan deze training iedereen aanraden die (weer) wil durfen spreken en voor zichzelf wil opkomen zonder daarbij de relatie met de ander op het spel te zetten.

Score voor ICM Opleidingen en trainingen: 5/5
Beveelt u dit bedrijf aan Ja
Gevolgde training: Assertief Optreden